Statul îi "iartă" de impozit pe cei care dau casa înapoi băncii

Ultima actualizare:

    Peste 4.000 de români  au apelat deja la darea  în plată. Nici o tranzacţie  nu a fost încă finalizată  pentru că nu au trecut  30 de zile de la notificare
Peste 4.000 de români au apelat deja la darea în plată. Nici o tranzacţie nu a fost încă finalizată pentru că nu au trecut 30 de zile de la notificare

O veste bună pentru clienţii băncilor care, împovăraţi de rate, au decis cu inima grea să renunţe la casă în schimbul ştergerii datoriei. Conform legislaţiei actuale, ei ar trebui să plătească statului un impozit de 2% din suma pe care ar mai fi trebuit să o dea băncii. De luna viitoare, românii care apelează la darea în plată, vor fi scutiţi de acest impozit.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) lucrează la un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal, astfel încât debitorii care apelează la darea în plată să fie scutiţi de impozitul pe transferul de proprietate, însă doar la prima dare în plată, a anunţat joi ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, citată de Agerpres.

“În acest moment lucrăm la o versiune în care să avem o excepţie pe o proprietate supusă regimului de dare în plată. Suntem în faza în care încercăm să identificăm toate cazurile şi să le surprindem în mod corect în această modificare, astfel încât să se poată implementa, să nu ne lovim şi de alte probleme”, a explicat Dragu. Potrivit acesteia, se ia în calcul aplicarea scutirii pentru o singură locuinţă, şi nu o triere a beneficiarilor în funcţie de tranşe de venit sau alte criterii, pentru că astfel actul normativ ar fi greu de implementat.

Ordonanţa, adoptată până la sfârşitul lunii

Anca Dragu
Anca Dragu

Ministrul Finanţelor a precizat că se analizează şi cazul celor care au fost deja executaţi silit şi figurează cu datorii la stat în contul impozitului datorat pentru transferul de proprietate de la momentul executării. “Este în lucru şi acest aspect. Încercăm să ne uităm la toate situaţiile şi să le tratăm pe toate, astfel încât ordonanţa să fie una completă”, a mai spus Dragu.

De asemenea, la Ministerul Finanţelor se analizează şi cazul celor care au garantat un credit cu mai multe proprietăţi (imobile, terenuri). Potrivit ministrului, Ordonanţa de Urgenţă va trebui să fie gata până la finalul lunii iunie, pentru ca Parlamentul să fie încă în activitate. În aceste condiţii, Finanţele vor încerca să lanseze proiectul de Ordonanţă în dezbatere publică săptămâna viitoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net