Suspectul din cazul dublei crime de la Iași, trimis în judecată

Anul 2021 s-a încheiat cu o știre sinistră despre o crimă odioasă petrecută la Iași. Marocanul Youssef Ajniyah şi prietena sa, românca Ioana Vanesa Burlacu, ambii studenți la medicină, au fost găsiţi morţi, sâmbătă, 11 decembrie 2021, în vila în care locuiau cu chirie, în Iași.

Victimele crimei din Iași și principalul suspect
Victimele crimei din Iași și principalul suspect

Principalul suspect, cetățeanul marocan Ahmed Sami el Bourkadi a fost reţinut de poliţişti, la Roma, unde plecase după ce fusese comisă crima, acesta fiind extrădat în România câteva zile mai târziu.

Trimis în judecată după cinci luni

Ahmed Sami el Bourkadi a fost trimis în judecată, săptămâna aceasta, la mai mult de cinci luni de la comiterea dublei crime, anunță Antena 3.

Citește și: Tatăl studentei ucise în Iași odată cu iubitul marocan, extrădat în Germania. Ce acuzații i se aduc

Conform postului TV, anchetatorii au depus la instanță rechizitoriul. Cetățeanul marocan este acuzat de omor și de furt în formă calificată și de acces ilegal la un sistem informatic.

Urmează ca probele procurorilor să fie analizate de un judecător, magistratul urmând să decidă dacă ancheta este suficient de detaliată pentru a începe judecarea cazului sau dacă mai este nevoie de probe sau argumente.

Avocata suspectului e optimistă

Avocata marocanului a ieșit din sala de judecată cu o atitudine optimistă, în privința clientului, explicând că dosarul nu ar fi solid întrucât ar conține probe trunchiate și din anchetă ar lipsi arma crimei, iar motivul nu ar fi argumentat sau dovedit.

Citește și: Noi probe în cazul dublei crime de la Iaşi. Ce au descoperit anchetatorii în apropierea casei

Raluca Andrei, avocata suspectului, a explicat, pentru Antena 3, faptul că Ahmed Sami el Bourkadi „a fost audiat pentru prima oară de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal, şi-a susţinut nevinovăţia. A detaliat traseul pe care l-a făcut, orele la care a mers la locuinţa victimelor şi din ce motiv.

A spus că pe data de 8 decembrie a plecat de la Palas, pe 9 a trecut o singură dată deoarece îi trebuia un halat medical, iar pe data de 10 a revenit la rugămintea surorii victimei care l-a sunat spre seară, după ce în prealabil îl sunase mai multe persoane. Trecuse spre seară pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo. A precizat că a văzut geamul lateral spart, era lumină în casă, iar în momentul respectiv s-a speriat şi a plecat”.

Uciși și incendiați

Potrivit anchetatorilor, crimele au fost comise pe data de 9 decembrie, iar cadavrele celor doi tineri au fost descoperite două zile mai târziu.

Jiynah Youssef și Ioana-Vanesa Burlacu au fost găsiți morți, înjunghiați de zeci de ori, în aceleași zone corporale, iar rănile care le-au adus moartea au fost unele la indigo, potrivit medicilor care au efectuat autopsia.

Au murit într-un mod violent

în imobilul din Iași au fost identificate urme de ardere, care ar putea indica faptul că suspectul a dorit să-și ascundă fapta. Medicii au constatat că moartea tinerilor a fost una violentă, iar rănile au fost cele care au provocat decesul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net