Tatăl studentei ucise în Iași odată cu iubitul marocan, extrădat în Germania. Ce acuzații i se aduc

Tatăl Vanesei Burlacu, tânăra studentă ucisă în același timp cu iubitul său marocan în vila din Iași, în luna noiembrie anul trecut, a fost arestat și urmează să fie extrădat în Germania. Costel Burlacu este acuzat de vătămare corporală gravă, în urma unui incident care a avut loc în Germania. 

Costel Burlacu, tatăl studentei ucise FOTO: ziaruldeiasi.ro
Costel Burlacu, tatăl studentei ucise FOTO: ziaruldeiasi.ro

Autoritățile judiciare din Germania au cerut extrădarea lui Costel Burlacu, iar Curtea de Apel Iași a aprobat vineri această solicitare. Pe numele bărbatului există un mandat european de arestare emis în 31 ianuarie, pentru o faptă comisă în septembrie 2017.

Burlacu a fost reținut pe 25 februarie, iar judecătorii Curții de Apel Iași au decis ulterior arestul la domiciliu pentru 30 de zile, în vederea predării către autoritățile germane.

În cursul anului 2017, bărbatul a fost implicat într-un scandal într-un bar din Germania. Acesta ar fi împins un alt bărbat român care a căzut cu capul de colțul unei mese, incident în urma căruia a rămas cu o paralizie pe partea stângă a corpului. Acum, Costel Burlacu va fi cercetat pentru vătămare corporală gravă, faptă pentru care Codul Penal german prevede o pedeapsă maximă de 10 ani de închisoare.

Dubla crimă din cartierul Moara de Vânt

Youssef Jniyah (26 de ani) şi Ioana Vanesa Burlacu (24 de ani) locuiau, din luna noiembrie 2021, într-o vilă închiriată, în Complexul rezidențial Roua Residence din cartierul Moara de Vânt, acolo unde au fost găsiți decedați, la mijlocul lunii decembrie. Cei doi trebuia să meargă pe 10 decembrie la Bruxelles, unde locuia familia marocanului. Însă, au fost găsiţi morți la parterul vilei, după ce familia  tânărului a anunţat poliţia despre faptul că acesta nu  a mai urcat în  avionul care ar fi trebuit să îl ducă în Belgia. Cei doi studenți au avut o moarte extrem de violentă, având corpurile ciopârțite: ea a fost tăiată de 33 de ori, iar îl el a fost înfipt cuțitul de 17 ori.

Principalul suspect al dublului asasinat este canadianul de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi, student la medicină la UMF Iași, la aceeași specialitate cu tânărul ucis. Acesta se află în arest de la jumătatea lunii decembrie, de când a fost depistat în Roma, Italia, unde se afla într-un city break împreună cu iubita lui.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net