Familia suspectului dublei crime din Iași acuză Poliția de rasism. Ce i-a spus un comisar

Misteriosul caz al dublei crime din Iași este în prezent îngreunat și de acuzațiile pe care familia suspectului de origine marocană le aduce acum oamenilor legii din România. Iată despre ce este vorba!

Familia suspectului dublei crime din Iași acuză Poliția de rasism Foto: Arhivă
Familia suspectului dublei crime din Iași acuză Poliția de rasism Foto: Arhivă

Familia principalului suspect al crimei acuză Poliția de rasism! Mătuşa studentului marocan Ahmed Sami El Bourkadi i-a învinuit pe anchetatorii ieşeni de mai multe presupuse remarci rasiale. 

Familia suspectului dublei crime din Iași acuză Poliția de rasism

În acest context, reprezentanţii Consulatului Canadei au venit la Iaşi, pentru a verifica dacă Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect în cazul dublei crime de la Iaşi, a fost, într-adevăr, discriminat și insultat pe criterii rasiale de către un comisar şef din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Iaşi.

A fost pomenit şi un incident în care în momentul în care a fost adus la percheziţia informatică, unul dintre lucrătorii de poliţie delegaţi în cauză a făcut mai multe susţineri cumva neprincipiale vis-à-vis de persoana dumnealui. Ahmed Sami este vorbitor de franceză, dar a înţeles parţial ce a transmis domnul comisar.

Am făcut o cerere de recuzare în cauză, am şi primit un răspuns de la procurorul cauzei care a răspuns că lucrurile nu se confirmă, iar poliţistul va rămâne mai departe în dosar”, a explicat avocatul Raluca Andrei, care îl reprezintă pe Ahmed Sami el Bourkadi, potrivit Ziarul de Iaşi.   

Foto: Captură Video
Foto: Captură Video

Ce i-a spus comisarul suspectului

Potrivit spuselor familiei suspectului, comisarul ar fi făcut mai multe remarci rasiste la adresa lui şi l-ar fi ameninţat pe student că va fi lăsat împreună cu nişte rude ale tinerilor ucişi, ca aceştia să se poată răzbuna.

I s-a sugerat să citească nuvela Baltagul sau ce părere ar avea dacă ar fi lăsat împreună cu nişte prieteni belgieni de origine marocană ai victimei, care ar dori să se răzbune. Au mai fost afirmaţii rasiale cum că toţi arabii sunt la fel.

Au mai fost răutăţi cum că ar trebui să îmi anunţ clientul că va lua pedeapsa detenţiunii pe viaţă şi că i-a fost pregătită deja o celulă în Penitenciar cu cei din dosarul „Spirtul”.

Aceste susţineri au fost făcute cu prilejul percheziţiilor informatice, la sediul Parchetului, în prezenţa mai multor persoane care îl însoțeau pe student, printre care și lucrători IPJ, domnul informatician de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel și a doamnei translator care ajunsese între timp.

A relatat aceste aspecte familiei şi mătuşii lui din Canada, ea fiind cea care a sesizat Consulatul Canadei”, a mai precizat avocatul Raluca Andrei.  

Agenţii consulari de la consulatul Canadei la Bucureşti au dorit totodată să verifice şi mersul anchetei şi condiţiile de detenţie ale marocanului.  

Youssef Jniyah şi prietena acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, au fost găsiţi morţi, sâmbătă, 11 decembrie 2021, în vila în care locuiau cu chirie, în cartierul Moara de Vânt din Iaşi.  În cazul acestei duble crime, suspect principal este în continuare Ahmed Sami El Bourkadi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cafea jpg
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net