Familia studentului ucis la Iași, primele declarații despre crimă: «Ne gândim neîncetat la cei 24 de ani de bucurie»

Un student marocan și o tânără din România au fost găsiți fără suflare într-o casă din Iași în ziua de 11 decembrie. După o lună în care familia tânărului ucis nu a declarat nimic public, pe 9 ianuarie a rupt tăcerea și a transmis un mesaj.

Dubla crimă de la Iași nu a fost soluiționată încă
Dubla crimă de la Iași nu a fost soluiționată încă

Rudele studentului de la UMF Iaşi Youssef Jniyah, găsit asasinat la 11 decembrie 2021, la domiciliul său din Moara de Vânt, au trimis pe adresa cotidianului BZI o reacţie la tot ceea ce s-a întâmplat până acum.  

Criminalul de la Iași a fost interogat de către polițiști Sursă foto: ziaruldeiasi.ro
Criminalul de la Iași a fost interogat de către polițiști Sursă foto: ziaruldeiasi.ro

Durerea și lacrimile noastre se alătură celor ale familiei celei decedate, domnişoara Vanesa Burlacu. Fie ca rugăciunile tuturor celor care o iubesc să aducă alinare sufletului ei. Împărtășim durerea pricinuită de trecerea ei în neființă, cu dragoste și prietenie, și le transmitem sincere condoleanțe familiei și poporului român. Fie ca Dumnezeu să ne ajute pe toți să depășim această încercare uniți și în pace. Moartea bruscă și nedreaptă a copilului nostru, Youssef, va lăsa un mare gol în inimile noastre. Ne gândim neîncetat la cei 24 de ani de fericire, iubire și mândrie pe care ni i-a oferit Youssef, martirul, onorabilul dr. Youssef, pacea fie asupra sufletului său! Mulțumirile noastre cele mai sincere se îndreaptă către autoritățile locale române (medicale, polițienești, judiciare) pentru grija, rapiditatea și eficiența intervențiilor lor. Ne simțim onorați și liniștiți de prezența lor”, au afirmat acestea în mesajul trimis pe adresa cotidianului BZI.

Mai mult decât atât, familia tânărului decedat felicită autoritățile și polițștii implicați în desfășurarea achetei și speră că misterul dublei crime va fi soluționat cât mai repede posibil. 

Ahmed El Bourkadi este principalul suspect
Ahmed El Bourkadi este principalul suspect

Ne exprimăm respectul și recunoștința noastră față de sistemul judiciar românesc, care a respectat memoria celor decedați, garantând secretul anchetei. De asemenea, am dori să ne exprimăm aprecierea noastră profundă față de autoritățile marocane de la București pentru dedicarea și sprijinul lor. Stima și recunoștința noastră pentru jurnaliștii români pentru profesionalismul, investigația și dăruirea lor! Nu numai asta, ci și talentul, mentalitatea și atitudinea lor!”, au spus acestea. 

Ahmed, principalul suspect al dublei crime din Iași 

Potrivit anchetatorilor, crimele au fost comise pe data de 9 decembrie, iar cadavrele celor doi tineri au fost descoperite două zile mai târziu. Jiynah Youssef, cetățean marocan, şi iubita lui, Ioana-Vanesa Burlacu au fost găsiți morți, înjunghiați de zeci de ori, în locuința lor.

În prezent, procurorii şi criminaliştii aşteaptă rezultate de la Bucureşti pentru a vedea dacă urmele de pe mai multe obiecte vestimentare şi încălţăminte purtate de către suspectul principal Ahmed Sami el-Bourkadi aparţin tinerilor ucişi. Arma crimei este în continuare de negăsit.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net