Companiile din România care au anunțat concedieri colective. Sute de angajați își vor pierde locul de muncă în vestul țării

Ultima actualizare:

Din păcate, sute de persoane își vor pierde locul de muncă în județul Arad. Autoritățile au fost notificate de mai multe companii din industria automotive că se va recurge la concedieri colective. De vină ar fi scăderea comenzilor de mașini electrice în Europa, iar 97 de persoane deja au fost disponibilizate de unul dintre producători.

Sute de oameni își pot pierde locul de muncă
Sute de oameni își pot pierde locul de muncă

Din păcate, undeva în jur de 450 de persoane urmează să își piardă locul de muncă, în sectorul industriei automotive. Marinel henteș, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad, a explicat că șapte companii au notificat autoritățile că intenționează să recurgă la concedieri colective.

„Au fost anunţate mai mult de 450 de disponibilizări în sectorul industriei automotive, în contextul în care s-au redus foarte mult comenzile pentru maşinile electrice. Aceste informaţii le am din discuţiile pe care le-am avut cu angajatorii, care ne notifică, potrivit legii, în perioada de preconcediere, adică în perioada aceea în care ei îşi pregătesc un număr de concedieri colective”, a explicat Marinel Henteș, confrom observatornews.ro.

Sute de oameni își vor pierde locul de muncă în Arad

Mai mult decât atât, Marinel Henteș a explicat că, până la acest moment, doar una dintre cele șapte companii a recurs la concedieri. Din păcate, nu mai puțin de 97 de persoane și-au depus deja dosarele de șomaj.

Cu toate acestea, o veste bună pentru acești angajați este, conform directorului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad, o mare parte dintre acești angajați ar urma să fie preluați de către alte companii cu același profil. Acestea sunt în căutare de personal și deja s-au arătat interesante de disponibilitatea persoanelor care și-au pierdut locul de muncă.

În județ, AJOFM spune că rata șomajului este de 1,4%, fiind vorba despre una dintre cele mai mici din țara noastră. Cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt în domeniile transportului, comerțului, în construcții, cât și în domeniul automotivelor. Până acum, doar o singură companie a recurs la concedieri, iar 97 de persoane au rămas fără loc de muncă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cornel dinu
image
image
image
image
image
image
fructe pexels jpg
Nicolae Ceauşescu (© „Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 1/1977)
masina politie italia jpeg
Bauturi jpg
document secret istock jpg
bebelus bona imagini jpg
Sandra Hemme jpg
rosii pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net