Țigările se scumpesc din nou, chiar de mâine. Impactul asupra buzunarelor românilor și alternativa periculoasă a narghilelei

Începutul anului 2024 aduce cu sine vești proaste pentru fumătorii din România, întrucât prețurile la țigări cresc din nou. După scumpirea din 11 ianuarie, companiile producătoare de țigări anunță o nouă majorare de preț, punând un alt efort financiar asupra celor care au acest viciu. Cea mai mare companie de comercializare a țigărilor, Philip Morris, a decis să crească prețurile începând cu data de 16 ianuarie, afectând direct bugetele fumătorilor.

De mâine se scumpesc iar țigările. Foto: arhiva.
De mâine se scumpesc iar țigările. Foto: arhiva.

Scumpirile anterioare din iulie și aprilie ale anului trecut au acumulat deja o creștere de 2,5 lei la prețul unui pachet de țigări, generând o preocupare semnificativă în rândul fumătorilor din România. Această nouă scumpire este consecința majorării accizelor la începutul acestui an, punând o presiune financiară suplimentară asupra consumatorilor de tutun.

Impactul asupra buzunarelor românilor

Cu fiecare creștere a prețului la țigări, fumătorii resimt o povară financiară suplimentară. Creșterea de 1 leu pe pachet anunțată de Philip Morris nu face decât să adâncească această problemă. Mulți fumători se vor confrunta cu decizia dificilă de a face față noilor costuri sau de a reconsidera opțiuni mai sănătoase și mai economice.

Narghileaua, alternativa periculoasă

În fața creșterii continue a prețurilor la țigări, unii fumători pot fi tentați să încerce alternative, iar printre acestea se numără narghileaua. Cu toate acestea, este important de menționat că narghileaua nu este o opțiune mai sănătoasă. Contrar credinței populare, experții avertizează că narghileaua conține peste 70 de substanțe chimice toxice, iar o sesiune de fumat din acest dispozitiv poate echivala cu fumatul a 100 de țigări.

Avertismentul unui medic ieșean despre narghilea

Profesorul dr. Traian Mihăescu avertizează că fumatul cu narghilea nu este o alternativă sigură la țigări. O sesiune de narghilea poate aduce în plămâni aceeași cantitate de fum ca fumatul a 100 de țigări, iar substanțele toxice identificate în acest fum pot provoca modificări majore în organism. Astfel, este esențial să se conștientizeze că narghileaua nu reprezintă o opțiune mai inofensivă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net