Atenție la toxinele care „pândesc” în țigările electronice

Experții din cadrul Facultății de medicină a Univeristății Duke, din Marea Britanie au descoperit că producătorii anumitor arome ar utiliza agenți sintetici periculoși.

Unele arome utilizate pentru vapat se pot dovedi toxice
Unele arome utilizate pentru vapat se pot dovedi toxice

Țigările electronice sunt cunoscute pentru avantajul oferit utilizatorilor de a-și personaliza aromele sau cantitatea de nicotină vapată. Unele arome mentolate, însă, ar prezenta risc crescut de otrăvire a organismului.

Aroma de mentol ar fi periculoasă

Agenții WS-3 și WS-23, ar fi fost incluși de unii producători, în substanțele de vaporizare, în cantități mai mari decât cele considerate sigure pentru sănătate, conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății – OMS.

Citește și: Ce este Evali, noua boală provocată de țigările electronice! Care sunt simptomele

Produsele brandului Puffbar, conform studiului efectuat, ar necesita o revizuire din partea autorităților, care reglementează utilizarea acestor articole, transmite The Sun.

Aditivi alimentari, periculoși când sunt inhalați

Conform cercetătorilor, cei doi agenți pot fi utilizați ca aditivi alimentari, nefiind indicată inhalarea acestora, care se poate dovedi toxică pentru organe. De fapt, ar fi afectată circulația sângelui în așa fel încât s-ar putea ajune la otrăvirea celulelor.

În Statele Unite ale Americii există deja o recomandare a autorităților privind interzicerea țigărilor mentolate și a tuturor produselor din tutun aditivate cu diverse arome.

Citește și: De ce au început să moară utilizatorii de ţigări electronice. Ce spun americanii

Cercetătorii Facultății de medicină din San Diego, din cadrul Universității din California Au studiat mai multe modele de țigări electronice utilizate în SUA sau în Marea Britanie. Atenția le-a fost atrasă de dispozitivul „Juul” și de aromele incluse în ofertă.

În cadrul unor experimente din timpul studiului din SUA, șoarecii de laborator au fost expuși la vaporii aromelor de mentă și mango, de trei ori pe zi. Cercetătorii au descoperit o serie de inflamații cerebrale îngrijorătoare.

Fără țigări mentolate în UE

Interesant a fost faptul că efectele au fost diferite în cazul fiecărei arome, conform The Sun.

 Și în Uniunea Europeană au fost interzise țigările mentolate, ca parte a efortului de a determina fumătorii să renunțe la acest viciu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net