Tradi╚Ťii pentru spor ╚Öi s─ân─âtate la praznicul Sfintei Muceni╚Ťe Filofteia

6 decembrie 2020
image
├Än ziua praznicului Sfintei Muceni╚Ťe Filofteia nu se folose╚Öte cu╚Ťitul sau orice alt obiect de t─âiat

Sf├ónta Muceni╚Ť─â Filofteia este s─ârb─âtorit─â an de an ├«n 7 decembrie ╚Öi este considerat─â ocrotitoarea copiilor, a tinerilor ┼či a fetelor care vor s─â se c─âs─âtoreasc─â ┼či s─â aib─â o via┼ú─â lini┼čtit─â.

Procesiuni cu moa┼čtele Sfintei Filofteia ├«n vreme de secet─â┬á

├Än tradi┼úia popular─â, Sf├ónta Filofteia este o sor─â ├«ndep─ârtat─â a Sf├óntului Ilie. Astfel, ea mai este numit─â ┼či "aduc─âtoarea de ploi". Documentele religioase consemneaz─â mai multe procesiuni cu moa┼čtele Sfintei pe timp de secet─â, iar tradi┼úia spune c─â prin mijlocirea ei ├«n fa┼úa lui Dumnezeu a plouat, iar roadele din anul respectiv au fost bogate.

În gospodărie, nu se folosesc obiecte ascuţite 

├Än ziua  praznicului, nu se folosesc obiecte ascu┼úite ├«n gospod─ârie, chiar ┼či p├óinea se rupe cu m├óna la mas─â. Tradi┼úia este urmat─â de secole ├«n amintirea sf├ór┼čitului mucenicesc al Sfintei Filofteia, care a pierit fiind lovit─â cu un topor, un obiect ascu┼úit.  

Rugăciuni speciale de Sfânta Filofteia

Pentru cei care au murit ├«n urma unor ├«nt├ómpl─âri ciudate, familia celor deceda┼úi trebuie s─â se roage la icoana Muceni┼úei. Tradi┼úia spune c─â rudele defunctului vor afla din ce cauz─â a murit acea persoan─â.

Ofrande pentru copiii s─âraci

├Än aceast─â zi, se ├«mparte copiilor s─âraci hran─â cald─â, iar ├«n  gospod─âria unde se ├«mpline┼čte ritualul, copiii vor fi ocroti┼úi de boli ┼či de ├«nt├ómpl─âri dramatice.

Muceni┼úa Filofteia ├«mpline┼čte dorin┼úele credincio┼čilor

Tinerele care vor s─â se c─âs─âtoreasc─â trebuie s─â cear─â ajutorul Muceni┼úei Filofteia. Sunt de mare ajutor slujbele f─âcute timp de 40 de zile.    

Sărbătoarea se respectă pentru a ţine la distanţă necazurile 

Credincio┼čii respect─â praznicul Sfintei Filofteia prin ofrande ┼či prin participarea la slujbe ├«n bisericile cu hram, pentru ca membrii familiei ┼či animalele din gospod─ârie s─â fie ap─ârate de necazuri ┼či de boli.    

survivor2 png
carla s dreams bobonete 2 PNG
iumor jpg
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
alexandra stan sexy png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
traian basescu politician presedinte europarlamentar jpeg
protest cannes 2022 FOTO EPA EFE (4) jpg
Miron Mitrea FOTO Eduard Enea
cehia carantina jpeg
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg