Tranzacție colosală! Mega Image a cumpărat unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de supermarketuri din România

Ultima actualizare:

O surpriză de proporții a avut loc pe piața de retail din țara noastră! Una dintre cele mai de succes companii atunci când vine vorba despre retailul alimentar, Ahold Delhaize, a anunțat că a ajuns la un acord pentru achiziționarea Profi Rom Food, care deține și magazinele alimentare Profi, în țara noastră. Cei de la Ahold Delhaize dețin 19 branduri de-a lungul lumii, printre care și Mega Image!

Mega Image cumpără magazinele Profi
Mega Image cumpără magazinele Profi

O surpriză de proporții a avut loc pe piața de retail din țara noastră! Una dintre cele mai cunoscute și de succes companii, cel puțin atunci când vorbim despre retailul alimentar, Ahold Delhaize, a anunțat că a ajuns la un acord pentru achiziționarea companiei Profi Rom Food, de la MidEuropa! Aceasta deține și magazinele alimentare Profi, în țara noastră. Cei de la Ahold Delhaize dețin 19 branduri de-a lungul lumii, printre care și Mega Image!

Se pare că tranzacția trebuie să fie aprobată și de către autoritățile din țara noastră, iar costul achiziției urmează să ajunga la aproximativ 1,3 miliarde de euro. Potrivit celor de la wall-street.ro, achiziția Profi de către Mega Image ar urma să fie finalizată în cursul anului 2024.

Tranzacție uriașă în România

„România este o piață atractivă, cu o dezvoltare susținută prin investiții solide. Ne bucurăm că vom continua să contribuim la dezvoltarea pieței locale de retail alimentar, acum și alături de Profi, care devine parte din familia noastră de branduri Ahold Delhaize. Magazinele din rețeaua Profi vor extinde și completa rețeaua deja existentă de magazine Mega Image”, a spus Jesper Lauridsen, COO Europa Centrală și de Est, Ahold Delhaize, potrivit sursei citate.

Cei de la Profi au devenit destul de repede cel mai mare angajator privat din țara noastră, în anul 2022, fiind deja vorba despre 27.000 de angajați. În același an, cei de la Profi aveau 1.600 de unități în țara noastră, de-a lungul a 750 de localități. Acum, se pare că magazinele Profi le vor completa pe cele Mega Image.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net