Tripla pandemie amenință România. Medicii se așteaptă la ce-i mai rău

O situație îngrijorătoare provoacă temeri tot mai mari printre medicii din Europa. Continentul nostru se poate confrunta cu o „tripledemie”, mai precis, cu trei epidemii respiratorii care se răspândesc simultan. Această problemă ar putea începe să provoace probleme la iarnă, dar și în perioada următoare de toamnă.

România se poate confrunta cu o triplă epidemie
România se poate confrunta cu o triplă epidemie

Din păcate, chiar și în mod individual, fiecare dintre aceste epidemii pot provoca probleme serioase de sănătate, potrivit informațiilor de la adevarul.ro. „Fiecare dintre aceste virusuri poate cauza boli grave, mai ales în rândul bătrânilor, copiilor mici și al celor cu un sistem imunitar slăbit”, a explicat medicul generalist de la Pall Mall, doctorul Chun Tang.

Iar odată cu sosirea sezonului rece, problema tripledemiei poate deveni una de actualitate chiar și în țara noastră. Un medic renumit din India, doctorul Vibhu Kawatra, a explicat că, în mod practic, conceptul de „tripledemie” se referă la răspândirea simultană a COVID-19, gripă, dar și virusul respirator sincițial (RSV).

Țara noastră se poate confrunta cu o problemă medicală serioasă

Din păcate, o astfel de situație poate afecta orice stat, iar chiar și țara noastră poate să se confrunte cu problema tripledemiei. Virusuri de acest fel au adesea vârfuri sezoniere, așa că pe timp de iarnă și toamnă, numărul cazurilor de gripă și RSV poate crește.

De asemenea, relaxarea măsurilor de sănătate publică, cum ar fi purtarea măștilor și distanțarea socială, dar și numărul scăzut de vaccinări împotriva gripei și a COVID-19, poate duce la un număr mai mare de îmbolnăviri.

Simptomele la care trebuie să fim atenți

Toți cei trei viruși care pot duce la această situațe medicală delicată au aceleași simptome, așa că trebuie să fim foarte atenți la starea noastră de sănătate, în această perioadă.

Mai precis, putem să ne confruntăm cu febră, tuse, dureri de gât, oboseală, dureri de cap, cât și dificultăți de respirație. Iar atunci când vine vorba despre COVID-19, un simptom extrem de distinctiv este pierderea gustului și a mirosului, deși există și situații în care acest simptom nu apare la unele persoane ce suferă de boală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
trevi fountain 63052 1280 jpg
legume, gradinarit jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
lidia fecioru png
Banner Carmen Harra
carte pexels jpg
problema jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net