Un român a furat peste 500.000 de dolari în Statele Unite! Banii au fost luați de la familii nevoiașe

Un român a lăsat fără cuvinte autoritățile din Statele Unite, după ce a furat sute de mii de dolari de la familii nevoiașe, care supraviețuisc doar prin intermediul ajutoarelor sociale. Bărbatul a fost deja pus sub acuzare în instanță, încă din luna septembrie.

Românul a fost arestat pe data de 8 septembrie în Santa Ana / foto: IStock
Românul a fost arestat pe data de 8 septembrie în Santa Ana / foto: IStock

Andrei Bogdan Arteni, un român din București, a șocat autoritățile din Statele Unite, după ce ar fi furat nu mai puțin de 580.000 de dolari de la familii nevoiașe, care trăiesc prin intermediul ajutoarelor sociale pe care statul le oferă familiilor cu venituri mici.

Faptele românului s-ar fi petrecut între octombrie 2023 și martie 2024, iar în acea perioadă, având alături și alți complici, Andrei Bogdan Arteni ar fi instalat dispozitive de tip skimming. Aceste aparate ar fi fost montate în cititoarele de carduri din magazine alimentare, cât și în cele ale comercianților cu amănuntul. Mai mult decât atât, aceste dispozitive ar fi fost montate în magazine aflate în apropiere de cartiere unde locuiesc mulți asistați sociali.

A furat sute de mii de dolari de la nevoiașii din Statele Unite

Aceste persoane vulnerabile primesc beneficii de la stat pe carduri, putând să își cumpere alimente, cât și diferite alte produse indispensabile. Folosind aparatele de tip skimming pe care le-au montat, escrocii au putut să folosească informațiile furate pentru a clona cardurile, pe care le-au și folosit pentru a sustrage suma de 580.000 de dolari, în numai câteva luni.

Arteni urmează să fie prezentat în fața unui tribunal federal din San Diego (statul California), unde va fi audiat în privința faptelor sale. În acest moment, românul se află în arest preventiv.

Dispozitivele de tip skimming fură informațiile cardului

Dispozitivele de tipul celor pe care Arteni și complicii săi le-ar fi montat pot detecta informațiile cardului, dar chiar și codul PIN folosit. Astfel, odată ce dispozitivul deține toate datele necesare, ele pot fi descărcate pe un alt card, ce poate fi folosit oricând.

Andrei Arteni a fost arestat de autoritățile americane pe data de 8 septembrie, în Santa Ana. Între timp, polițiștii au confiscat dispozitive de tip skimming, bijuterii, dar și suma de 550.000 de dolari în numerar, care ar fi fost ascunsă în aparate de uz casnic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Diana Vanity Fair jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
legume, gradinarit jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
lidia fecioru png
Banner Carmen Harra
carte pexels jpg
problema jpg
viroza si gripa foto pexels jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net