Un alt caz de violență în școli. Un elev de clasa a VII-a fost internat la psihiatrie pentru că plănuia să le facă rău colegilor

Un adolescent în vârstă de 14 ani, care frecventa clasa a VII-a la o instituție de învățământ din Galați, a fost recent internat la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”din același oraș.

Băiatul voia să se răzbune pe colegii lui / foto: Pixabay
Băiatul voia să se răzbune pe colegii lui / foto: Pixabay

Acesta a fost adus la spital după ce a mărturisit forțelor de ordine că a ascuns un cuțit în toaleta școlii, cu gândul de a se răzbuna pe un grup de colegi.

Băiatul obișnuia să fugă de acasă

Evenimentele au început să se desfășoare în data de 9 ianuarie, când un bărbat de 51 de ani din Galați a sunat la numărul de urgență 112 în jurul orei 17:30.

El a raportat dispariția fiului său, menționând că băiatul a părăsit cu aproximativ o oră înainte adresa unde se afla locul său de muncă, situat pe strada I.L. Caragiale, și nu s-a mai întors.

Polițiștii de la Secția 1 Poliție Galați, care au răspuns apelului, au confirmat dispariția și au demarat căutările minorului.

În acest scop, au alertat toate unitățile de poliție din municipiu, distribuind descrierea fizică a minorului și detaliile vestimentației sale, conform informațiilor oferite de agenția de presă Agerpres.

S-a aflat de asemenea că minorul mai părăsise anterior domiciliul în mod voluntar. În aceeași zi, în jurul orei 12:30, tatăl său a fost informat prin telefon de părinții unor colegi de clasă că fiul său avea un comportament agresiv la școală.

Drept urmare, bărbatul s-a deplasat la școală, l-a luat pe fiul său și l-a dus la locul său de muncă.

A recunoscut că a ascuns un cuțit în baia școlii

Mai târziu, în aceeași zi, în jurul orei 23:00, un echipaj de poliție l-a găsit pe minor pe strada Regiment 11 Siret, aproape de Palatul de Justiție din Galați.

Dus la secția de poliție, în prezența tutorelui său legal, băiatul a declarat că în perioada în care a fost dispărut s-a plimbat prin oraș și nu a fost victima vreunei infracțiuni. În același timp, a recunoscut că a ascuns un cuțit într-un grup sanitar din școala unde învață.

În urma acestei declarații, minorul a fost transportat la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galați pentru internare. Pe data de 10 ianuarie 2024, polițiștii s-au deplasat la școala de pe strada Regiment 11 Siret și au recuperat cuțitul indicat de minor.

Ca urmare a acestor evenimente, a fost deschis un dosar penal pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Ancheta este preluată de polițiștii de la Biroul Siguranța Școlară, iar Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați a fost de asemenea informată despre situație.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net