Un medic român stabilit în Irlanda și-a făcut public venitul. Cât câștigă, raportat la salariile medicilor din România

Trei ani, a lucrat în țara noastră, ca medic rezident pe secția ATI și paramedic la SMURD Cluj-Napoca. Acum, Paul Oargă a decis să își încerce norocul dincolo de hotare, în Irlanda, unde viața i s-a schimbat complet. Tânărul vorbește despre diferențele dintre sistemul medical din țara noastră și cel din Irlanda, unde câștigă mii de euro pe lună.

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, Paul Oargă a lucrat la Spitalul Clinic Judeţean din Cluj-Napoca, înainte de a pleca în Irlanda. În anul 2021, el câștiga acolo 6.124 de lei, iar în salariul său nu erau incluse gărzile și celelalte sporuri, dearece acestea nu erau plătite medicilor rezidenți în primii doi ani și jumătate.

Acum, el lucrează în Irlanda, unde după aproape 3 ani, el a câștigat în decembrie 2023 aproximativ 1.900 de euro la două săptămâni, adică undeva în jur de 4.000 de euro lunar.  

„Mă trezesc la 6 dimineața, după care alerg sau merg cu bicicleta la spital. Ce îmi place este că la spital sunt vestiare, sunt dușuri. Nu trebuie să îmi pun echipamentul de acasă. Sunt lucruri normale aici. Este săpun, este prosop, lucruri care nu sunt în România în toate spitalele”, a povestit tânărul, conform sursei citate.

Câștigă aproximativ 4.000 de euro lunar

Paul Oargă lucrează în Irlanda / captură: YouTube
Paul Oargă lucrează în Irlanda / captură: YouTube

Acum, el câștigă 30 de euro pe oră, iar pe lângă altele, Paul Oargă vorbește și despre beneficiile pe care medicii rezidenți le au în Irlanda.

„Eu primesc acum 30 de euro pe ora muncită. Acest lucru crește, sunt bani care cresc în funcție de experiența avută. Eu am avut noroc că mi s-a recunoscut experiența de anestezist din România de trei ani”, a povestit Paul Oargă.

„Concediu este 30 de zile pe an, plus 10-15 zile pentru concediu de studii. Aici primești 1500 de euro pe an pentru a merge la cursuri ca medic rezident. Examenele se plătesc, costă între 700 și 900 de euro, dar dacă iei examenul primești banii înapoi.

Am aici și fluturașul de salariu, primit în 21 decembrie 2023. Ei fac plata la fiecare două săptămâni și trebuie să ai 72 de ore lucrate. Pentru aceste două săptămâni primești 2.382 de euro, dar acesta este venitul brut. Se mai plătesc orele suplimentare, cu 1,5x față de norma de bază, adică am lucrat 15 ore și am primit 687 de euro brut, după taxe”, mai explică acesta, vorbind despre beneficiile pe care rezidenții le au în această țară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
minivacanta jpeg
fructe si legume jpg
horoscop webp
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net