Un nou cutremur în România, în această dimineață. Ce oraș mare din țara noastră este cel mai vulnerabil în cazul unui seism

Ultima actualizare:

O nouă mișcare telurică a fost înregistrată vineri dimineață în România, lăsând locuitorii să simtă iarăși frământările Pământului. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul a avut loc în județul Gorj din Oltenia.

Seism. Foto: Shutterstock.
Seism. Foto: Shutterstock.

Magnitudinea și detaliile seismului care a avut loc în această dimineață

Seismul din această dimineață a înregistrat o magnitudine de 2,2 și a avut loc la ora 07:00, adâncimea fiind estimată la 15,4 km. Această mișcare a fost resimțită în mod particular în regiunea Olteniei și a adus cu sine o undă de îngrijorare în rândul locuitorilor.

În apropierea căror orașe a avut loc acest cutremur

Cutremurul s-a produs în apropierea unor orașe importante din regiunea respectivă, fiind localizat la 18 km nord-vest de Târgu Jiu, 66 km nord-est de Drobeta-Turnu Severin, 69 km sud de Hunedoara, 83 km sud de Deva și 96 km est de Reșița.

Orașul cel mai vulnerabil la un seism

În ciuda seismului recent din județul Gorj, autoritățile atrag atenția că Bucureștiul rămâne în continuare cel mai vulnerabil oraș din România în fața unui cutremur major. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a subliniat acest lucru, evidențiind numărul ridicat de clădiri care necesită consolidare, dărâmări sau reconstrucție în Capitală.

Ce a spus Nicușor Dan despre Capitală în cazul unui cutremur

În plus, și primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a accentuat și el gravitatea situației, avertizând că, în cazul unui cutremur, consecințele ar putea fi dezastruoase pentru oraș. Deși noile construcții respectă cerințele impuse de reglementările în vigoare, există îndoieli cu privire la gradul de siguranță al acestora în cazul unui eveniment seismic major.

În contextul ultimelor evenimente seismice și a declarațiilor autorităților, este evident că riscul seismic rămâne un aspect crucial pentru siguranța orașelor și a locuitorilor din România. În fața acestor amenințări, eforturile de prevenție și de consolidare a clădirilor existente devin prioritare pentru protejarea vieților și a infrastructurii urbane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cornel dinu
image
image
image
image
image
image
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
aer conditionat jpg
Bihor 1 (1) jpg
anneliese michel captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net