Un produs popular este retras din magazinele Lidl. Ar fi contaminat cu Salmonella

Un produs popular printre români este retras de pe rafturi de către un lanț important de magazine din țara noastră. Se bănuiește că acesta ar putea fi contaminat cu Salmonella.

Produsul este retras de pe rafturi
Produsul este retras de pe rafturi

Lidl a anunțat chiar în cursul zilei de vineri că urmează să scoată de pe rafturi un produs destul de popular printre români. Este vorba despre un lot de nuggets cu pui, care nu va mai fi vândut deoarece se suspectează că ar fi contaminat cu Salmonella.

Este vorba despre nuggets cu pui Culinea, pe care magazinul le scoate de pe rafturi. „Producătorul GEKA recheamă preventiv produsul "Culinea  Nuggets cu pui 500 g” cu termenul de valabilitate 03.02.2025, din lotul cu numărul  ED03.02.2024 049502204845, cu suspiciune de prezenţă Salmonella”, scrie pe site-ul ANSVSA.

Clienții sunt sfătuiți să nu consume, sub nicio formă, produsul afectat. Salmonella poate avea efecte extrem de grave pentru unele grupuri de persoane, cum ar fi bătrânii, tinerii, persoanele gravide, ori imunodeprimate. Salmonella poate provoca boli gastrintestinale grave, iar acest produs este scos de pe rafturi.

De asemenea, românii mai trebuie să știe că acest produs poate returnat în magazinele Lidl, iar chiar și în cazurile în care nu aveți bonul fiscal, contravaluarea acestuia va fi restituită.

Un produs popular este scos de pe rafturi

De asemenea, aceste nuggets cu pui nu sunt singurul produs retras de Lidl de pe rafturi în această lună. „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL”, în varianta cu fructe roșii și cu data de expirare 12 martie 2024, a fost retrasă, la începutul acestei luni, de pe rafturi. Aceasta ar fi fost contaminată cu patulină.

„La data de 7 martie 2024, producătorul Molkerei Gropper GmbH & Co. KG retrage produsul "Solevita Smoothie Red Genius, 250mL", cu fructe roșii, cu data de expirare 12.03.2024. Acest produs conține suc de aronia contaminat cu patulină, o substanță toxică produsă de mucegaiuri, care poate provoca simptome precum greața, vărsăturile și indigestia.

Prin urmare, clienții trebuie să se abțină de la consumul acestui produs afectat de retragere. Produsul "Solevita Smoothie Red Genius, 250mL" cu fructe roșii a fost comercializat de Lidl”, scria la acea vreme pe site-ul ANSVSA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net