Un restaurant de top din România se închide. A fost desemnat de trei ori cel mai bun din țară

Ultima actualizare:

Baracca, un restaurant din Cluj care a fost recunoscut de trei ori drept cel mai bun restaurant din țară și a câștigat multiple premii, își închide porțile.

Maria Dunca și echipa Baracca. FOTO: Baracca
Maria Dunca și echipa Baracca. FOTO: Baracca

Această știre a fost un șoc pentru mulți clienți, mai ales că proprietarii achiziționaseră recent o fermă de 70 de acri pentru a furniza legume, fructe și carne organice.

„O veste proastă pentru ospitalitatea românească. Se închide Baracca! Aici am luat prima dată contact cu gastronomia înaltă și cu avangarda în România, în 2008”, a postat cunoscutul chef Adi Hădean.

Restaurantul a luat o grămadă de premii

Baracca se numără printre cele mai bune restaurante din România, având onoarea de a fi clasat pe primul loc în topul celor mai bune locații de acest tip în cadrul „Romanian Hospitality Awards” în anii 2018, 2020 și 2022.

Acest proiect prestigios este dedicat identificării, promovării și premierei excelenței în industria ospitalității din România și adună un juriu format din peste 130 de antreprenori și profesioniști de top din sectorul HoReCa.

Baracca este considerat unul dintre cele mai deosebite restaurante din România, având onoarea de a fi desemnat pe primul loc în topul celor mai bune locații de acest tip în cadrul „Romanian Hospitality Awards” în 2018, 2020 și 2022.

Acest prestigios proiect vizează recunoașterea, promovarea și premierea excelenței în industria ospitalității din România, fiind evaluat de un juriu format din peste 130 de antreprenori și profesioniști de top din domeniul HoReCa.

De ce se închide restaurantul. „Din fine dinning nu se fac bani nicăieri in lume”

Maria Duca, co-proprietara și managerul restaurantului, a împărtășit recent pe Facebook următorul mesaj:

„Acum 16 ani, am început o aventură despre care nu credeam că va deveni ceea ce este astăzi Baracca. Am văzut cum a înflorit atât prin ochii mei, cât și prin cei ai clienților noștri, cărora le sunt recunoscătoare pentru că au crezut în acest proiect încă de la început. Pe măsură ce restaurantul nostru a crescut, am evoluat și noi ca familie. În decursul anilor, Baracca a reușit să adune cea mai pasională, talentată și muncitoare echipă pe care mi-aș fi dorit-o vreodată.”

Duca își exprimă recunoștința față de colaboratorii care au contribuit la împlinirea visului său:

„Toți acești oameni au fost esențiali în transformarea visului meu în realitate, iar pentru acest lucru le voi fi mereu recunoscătoare. Momentele pe care le-am trăit împreună în acest loc sunt amintiri pe care le vom prețui pentru totdeauna.”

Managerul restaurantului a explicat motivele pentru care s-a luat decizia de a închide locația:

„După mulți ani de creștere și dezvoltare, am realizat că spațiul disponibil nu mai este suficient pentru noi, ceea ce m-a condus la decizia de a încheia definitiv această etapă.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ccf2ec4a 1981 409f 83e8 f7e4b5926647 jpg
masina de spalat webp
Două anotimpuri în România. FOTO observatoruph.ro
image png
drone record guinness china jpg
papa francisc jpg
laza 1 jpg
biserica neagra obiective turistice orasul brasov 6 2048x1536 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net