Un român s-a speriat de consumul de energie electrică. „Au încurcat contoarele în tot blocul"

Sunt tot mai mulți români care consideră că facturile la energie electrică sunt mult prea mari. Un bărbat a povestit despre experiența sa, pe platformei Reddit. Spune că locuiește într-o garsonieră, însă a observat că plățile pe care le are de făcut nu au legătură cu consumul real. 

Facturi prea mari la energie Foto: Shutterstock
Facturi prea mari la energie Foto: Shutterstock

Ce explică bărbatul care locuiește în garsonieră 

Un bărbat s-a plâns de faptul că locuiește într-o garsonieră și este prea mare consumul de curent, potrivit Reddit. „Stau în chirie într-o garsonieră și nu reușesc să îmi dau seama unde se consumă atâta curent. În luna iunie, de exemplu, am 371kwh consumați pe factură, fără nicio regularizare. Am două prize inteligente care măsoară consumul, una la PC și cealaltă la AC. Combinat în iunie în aplicație zice că am consumat 95kwh. Hai să zicem rotund 100. Ceilalți 270kwh nu știu unde s-au dus.

Mașina de spălat o bag o dată pe săptămână, înregistrat pe ciclu de spălare cu priză inteligență, sub 2kwh consumați. Frigiderul nu consumă mai nimic nici când merge compresorul. Cuptorul cu microunde îl folosesc rar, de câteva ori pe săptămâna câte 2 minute. Cuptorul electric rar vede 2 ore pe luna de folosire. În rest centrala, routerul, becurile, hotă nu au cum să tragă atâta, mai ales că sunt folosite puțin, eu fiind la muncă 3 sferturi din zi. 

Am testat să închid de la siguranțe curentul când am plecat câteva zile de acasă, când m-am întors am verificat contoarul și aveam atât că la plecare, deci undeva după siguranțele din casă se pierde. Am zis că dacă nu reușesc să îi dau de cap, nu am decât să mai cumpăr prize inteligente și să pun la toate prizele din casă să văd la final de luna adunat cât rezultă. Dar asta nu va rezolva problema", a scris acesta pe Reddit. 

Ce au scris internauții 

Postarea bărbatului a strâns zeci de comentarii. „N-are treaba Enel/Hidroelectrica, fix așa am pățit și eu acum 20 de ani când stăteam în chirie și proprietarul avea apartament fix lângă. Fă un test, scoate tot din priză și vezi dacă înregistrează ceva, dacă înregistrează joacă-te la siguranțe să vezi care circuit e, apoi verifici prizele de pe circuitul aal.

Dacă e bloc comunist (și nu numai) e posibil să se fi abonat un vecin pentru că prizele corespund prin perete cu vecinul. De asemenea poate fi stricat contoarul, discuta cu proprietarul să ceară înlocuire."

„Am pățit mai rău. Au încurcat contoarele în tot blocul. Timp de 2 ani aproape nimeni nu plătea pentru curentul lui. Erau bușite în cascadă", a scris un alt român. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
fratele Principele Radu, medicul Dan Gabriel Duda, la inmormantarea mamei   Casa Majestatii sale (10) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1654420960 cascada pisoaia 16 jpg
shutterstock 1750660511 jpg
insula finlanda profimedia jpg
criminal victime constanta 1 jpg
brezoi 00 jpg
Copil bolnav FOTO Shutterstock jpg
pompieri smurd jpg
bani multi pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net