Una dintre cele mai mari bănci europene face concedieri pe bandă rulantă. 30.000 de posturi vor fi desființate

Ultima actualizare:

Una dintre cele mai mari bănci europene, UBS, a lansat un program amplu de concedieri în cinci etape, cu speranța de a reduce costurile cu peste 10 miliarde de dolari, potrivit unor surse citate de Reuters. Această decizie vine ca parte a unui program de restructurare anunțat după preluarea Credit Suisse, dezvăluită recent de publicația SonntagsZeitung.

Concediere. Foto: Shutterstock.
Concediere. Foto: Shutterstock.

Concedierile vor începe în luna iunie

Potrivit informațiilor furnizate de Reuters, gigantul bancar elvețian UBS urmează să demareze programul de concedieri în cinci etape începând cu luna iunie. Acest program de restructurare urmărește să optimizeze operațiunile și să reducă costurile, având ca obiectiv final economii de peste 10 miliarde de dolari, scriu cei de la Adevărul.

Înainte de preluarea Credit Suisse, UBS avea aproximativ 72.000 de angajați, în timp ce Credit Suisse număra peste 50.000 de angajați. Planul de reducere a costurilor prezentat de UBS în august vizează eliminarea aproximativ unu din 12 locuri de muncă din operațiunile sale elvețiene. Această decizie vine în contextul în care UBS a preluat Credit Suisse pentru a-i salva, după ce clienții panicați ai acesteia și-au retras miliarde din conturi.

Undeva la 35.000 de locuri de muncă ar putea fi desființate

Se estimează că majoritatea economiilor de costuri vor proveni din reducerea personalului, iar analiștii estimează că între 30.000 și 35.000 de locuri de muncă ar putea fi desființate la nivel global. Conform informațiilor furnizate de ziarul SonntagsZeitung, aproximativ 50 până la 60% din personalul fostului Credit Suisse ar putea fi concediat în cele cinci runde de concedieri planificate.

Primul val de concedieri este programat pentru luna iunie, când se estimează că între 25 și 30% din foștii angajați ai Credit Suisse vor fi disponibilizați. Urmează apoi alte runde în august, septembrie, octombrie și noiembrie. Economii planificate se ridică la 12 miliarde de franci elvețieni, conform estimărilor publicației.

Această decizie a fost luată în contextul unei fuziuni de urgență între UBS și Credit Suisse, o mișcare instrumentată de autoritățile elvețiene pentru a face față turbulențelor din industria bancară mondială. Fuziunea a fost realizată cu acceptul UBS de a prelua Credit Suisse pentru trei miliarde de franci elvețieni în acțiuni și de a suporta pierderi de până la cinci miliarde de franci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net