Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Romania duce la un sat cu 14 locuitori

Se numește Trans-salina se găsește în județul Alba și este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România. Este complet asfaltat și i se spune „raiul de la Ocnișoara”. Ceea ce este uimitor, este faptul că acest drum spectaculos este unul comunal și duce către un sat cu 14 locuitori.

Foto: Facebook/Marian Catalin Indreiu
Foto: Facebook/Marian Catalin Indreiu

Cum arată „raiul” de la Ocnișoara

Nu ai crede că este doar un drum comunal. Lung de aproape 8 kilometri, asfaltat integral, drumul șerpuit este unul dintre cele mai frumoase din România.

Drumul a a fost denumit Trans-salina pentru că trece pe lângă masivul de sare din Ocnișoara. Modernizarea acestuia a costat 8 milioane de lei și a fost realizată de societatea Drumuri şi Poduri Locale Alba.

Foto: Facebook/Marian Catalin Indreiu
Foto: Facebook/Marian Catalin Indreiu

Trans-salina face legătura cu două sate pe cale de dispariție

Drumul face legătura cu satul Ocnişoara, unde mai trăiesc doar 14 locuitori și cu Overdem, unde mai locuiesc 35 de oameni. Finalizarea acestui drum va readuce la viață cele două comunități aflate pe cale de dispariție.

Populația în zonă a scăzut dramatic în ultimii 20 de ani tocmai din cauza drumului de acces. Iarna sau când ploua, oamen ii rămâneau complet izolați pentru că drumul de pământ devenea impracticabil.

Realizarea drumului nu a fost tocmai facilă, având o complexitate deosebită, fiind amplasat pe un teren deluros cu panta foarte mare.

Foto: Facebook/Marian Catalin Indreiu
Foto: Facebook/Marian Catalin Indreiu

Pentru a se ajunge la Ocnișoara, se pleacă din DN1, din municipiul Aiud, pe drumul județean 107E, prin comuna Lopadea Nouă, până la Ciuguzel.

„Acum 100 de ani Ocnişoara era comună şi totaliza aproximativ 500 de locuitori. Din cauza accesului, satul s-a depopulat ajungând astăzi la 14 locuitori. Realizăm această investiţie pentru a încheia reţeaua de drumuri comunale a comunei Lopadea Nouă şi a facilita locuitorilor comunei accesul către câmpul de sare pe care vom demara ulterior investiţii de amenajare a unei mici locaţii de agrement”, spune primarul Marian Cătălin Indreiu, citat de Ziare.com

În zonă, se dorește realizarea unei baze de agrement în specificul arhitectural al zonei care să se integreze cu elementele naturale înconjurătoare. Vor exista toate dotările pentru o mini-stațiune de agrement și divertisment, plecând de la bazine cu băi sărate și cu apă dulce și până la zonă de alimentare, wellness și recreere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net