Vadim, dezvăluiri cutremurătoare! Povestea care i-a marcat adolescența

Ultima actualizare:

    Corneliu Vadim Tudor s-a stins din viață la vârsta de 65 de anifoto: Click!
Corneliu Vadim Tudor s-a stins din viață la vârsta de 65 de anifoto: Click!

Corneliu Vadim Tudor a avut o viață tumultuoasă. Scriitorul și fostul președinte PRM a decedat luni, 14 septembrie, din cauza unui edem pulmonar acut. De-a lungul timpului, „Tribunul”, așa cum a fost poreclit de presă, a fost implicat în fel de fel de drame și scandaluri.

Aceste circumstanțe l-au urmărit încă din copilărie, când un eveniment tragic l-a marcat profund pe Vadim Tudor. Scriitorul era încă pe băncile liceului atunci când a făcut, pentru prima oară, „cunoștință” cu iminența morții.

În urmă cu patru ani, „Tribunul” a oferit un interviu pentru ziarulring.ro, unde a vorbit și despre o mare dramă a vieții lui, moartea unuia dintre colegii din liceu: „Să vă povestesc o altă amintire. Eu am făcut liceul la «Sf. Sava», însă ultimele două trimestre a fost la «Mihai Eminescu». Un coleg de bancî de la Liveul «Sf. Sava» s-a spânzurat din cauza unui profesor de fizică nebun. O dramă! A venit procuratura și le-am spus ce am auzit, fără să acuz pe nimeni. Și, după aceea, profesorul ăsta nebun nu mă scotea din note de doi. Riscam să pierd anul, să nu intru la facultate, mi se dădea destinul peste cap. Eram al cincilea copil, ultimul dintr-o familie de oameni săraci, nu mă puteau ține părinții.

 Și m-am dus cu mama la directoarea liceului, profesoara Ioana Cosma, o frumusețe de femeie, ca să-mi iau transferul. Am bătut cu pumnul în birou de au sărit călimările. Profesoara, care era deputată prin Marea Adunare Națională, i-a spus mamei: «Doamnă, tremură profesorii în fața mea și fiul dumneavoastră bate cu pumnul de se sparg călimările? Să se ducă, îi dau transferul, vă felicit că aveți un băiat cu personalitate, dar gata, misiunea mea s-a încheiat!». Mi-am luat transferul, iar după aceea am intrat din prima la Facultatea de Filosofie”, povestea regretatul.

A urmat cursurile dascălilor interbelici și nu ieșea din cuvântul părinților

Faptul că „Tribunul” era un om cu convingeri adânc înrădăcinate nu mai era o surpriză pentru nimeni. Corneliu Vadim Tudor era ferm convins de opiniile lui, pe care și le susținea până în „pânzele albe”. Se pare că această siguranță de sine se trăgea încă din liceu, unde a avut oportunitatea de a fi îndrumat de profesori cu valoare.

„Eu am făcut un liceu bun, cu mari dascăli interbelici, apoi o facultate foarte bună, cu asistenţi şi colaboratori ai lui Dimitrie Gusti. Profesorii noştri erau Miron Constantinescu şi Henri Stahl, care în prezent sunt nume de străzi. Am poze cu ei de când făceam practicile de vară.

Am avut de la cine să învăţ, iar părinţii mei au fost cei mai mari dascăli. Tatăl meu a fost predicator creştin. Am crescut cu patru Biblii în casă şi nu am ieşit din cuvântul părinţilor mei. Eram student la Filosofie şi mă altoia mama, îmi dădea două palme, cât eram de mare, şi nu ziceam nimic. Aşa trebuie să fie dacă vrei să-ţi fie bine în viaţă”, a mai povestit Corneliu Vadim Tudor, în urmă cu patru ani.

Încă de mic, a ales cărțile în locul banilor

Și chiar dacă nu a fost bogat din punct de vedere financiar, Vadim avea întotdeauna bogăția scriiturii, cea mai importantă pasiune a lui.

„La Liceul «Eminescu», unde am învăţat, am participat la un concurs de poezie pe Bucureşti. Am câştigat un premiu de 300 de lei. În 1967 era o sumă destul de bună. M-au pus să aleg dacă vreau banii sau cărţi. Le-am spus că vreau cărţi. Organizatorii concursului mi-au dat un bon şi mi-au spus să mă duc undeva pe lângă Teatrul de Comedie.

Am luat o grămadă de cărţi, mi-au făcut două pachete legate cu sfoară. Mă tăiau la mână de grele ce erau. Am luat tramvaiul şi am venit acasă - locuiam pe Sebastian, vizavi de uzina Vulcan. M-a impresionat un muncitor care stătea pe scaun în tramvaiul 2. M-a văzut şi mi-a zis: «Tinere, eu fac bătături la mâini pentru că sunt muncitor, tu ai să faci la creier pentru că te văd cu cărţi multe, eşti intelectual. Te rog, ia loc!». Aşa de uimit am fost că m-am aşezat în locul lui”, le-a mai povestit Vadim reporterilor de la „ring”, a mai spus Vadim. Fostul președinte PRM s-a stins la vârsta de 65 de ani, iar înmormântarea sa va avea loc joi, 17 septembrie, la ora 12.00, la cimitirul Ghencea Civil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la Premiile BAFTA 2023, Profimedia (6) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
rugaciune jpg
image png
yubari jpg
image png
carne oaie miel istock jpg
raceala jpg
image png
Regina Elisabeta   GettyImages 106056536 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net