Val de nemulțumire după ce pensionarii și-au primit deciziile de recalculare! Cum reacționează autoritățile

Autoritățile din țara noastră au comunicat, de-a lungul ultimelor luni, faptul că nicio pensie din țara noastră nu va scădea, începând cu această toamnă. Cu toate acestea, după ce sumele din deciziile de recalculare au fost mai mici decât pensiile lor actuale, românii nemulțumiți au au mers în număr mare la sediile caselor județene.

Pensionarii nemulțumiți la Casa de Pensii Olt / foto: Alina Mitran
Pensionarii nemulțumiți la Casa de Pensii Olt / foto: Alina Mitran

Pensionarii au mers în număr mare la sediile caselor județene de pensii, după ce sumele din decizia de recalculare au fost mai mici decât cele pe care deja le primeau. Autoritățile deja au fost informate despre nemulțumirea oamenilor, astfel că în cursul zilei de miercuri, 21 august, Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre această problemă.

„Vreau, de asemenea, ca tuturor pensionarilor să li se trimită zilele viitoare un document oficial prin care să fie informați despre faptul că, oricare ar fi calculul legat de contributivitate, pensia lor nu scade! Românii trebuie să aibă garanția că nu scade nicio pensie, că orice greșeală se poate repara și orice sumă se recuperează!”, a spus Premierul, potrivit adevarul.ro.

Românii sunt nemulțumiți de pensiile recalculate

Din păcate, deciziile de recalculare au creat un val de nemulțumire printre români. Cei care au lucrat în domeniul agriculturii chiar spun că, în urma recalculării, pensia pe care ar urma să o primească este mai mică decât cea pe care deja o au.

O pensionară din județul Dolj, ce a lucrat în panificație, s-a plâns că la recalculare nu i-au fost luate în calcul turele de noapte, sporurile, iar alături de ea, mulți alți pensionari sunt nemulțumiți de deciziile de recalculare primite.

Românii merg la casele de pensii

De asemenea, românii care și-au petrecut cariera muncind în condiții dificile, motiv pentru care au și fost nevoiți să iasă la pensie mai devreme, se plâng că sunt sancționați pe nedrept, iar statul nu le adaugă nimic la pensie.

„Doamna ministră a luat în calcul numai pe cei care au lucrat 40 de ani, adică să muncim până la 70 de ani, până murim”, a mai spus pensionara din Dolj. „Nu ni s-a dat nimic. Sunt niște parșivi, or să vadă la vot ce vor primi, că asta merită!”, a spus un alt pensionar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net