Panică la cote alarmante pentru locuitorii din Tulcea și Galați! „Păstrați-vă calmul, adăpostiți-vă în beciuri”

Noi momente tensionate pentru locuitorii din Tulcea și Galați, după ce au primit, în cursul nopții de joi spre vineri, un mesaj RO-Alert care i-a avertizat că poate exista riscul ca diverse obiecte să cadă din spațiul aerian.

image

Războiul din Ucraina continuă să creeze o stare tensionată la zonele de graniță ale României, unde cetățenii primesc, de mai multe luni, avertismente RO-Alert. Cel mai recent astfel de episod s-a petrecut chiar în cursul nopții de joi spre vineri, atunci când cei care locuiesc în Tulcea și Galați au fost avertizați că pot cădea obiecte din spațiul aerian.

Potrivit adevarul.ro, acest mesaj a fost emis după ce MapN a detectat pe radare drone ce se îndreptau către teritoriul țării noastre.

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul, adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri sau pereții exteriori”, scrie în mesajul primit de români.

Au fost detectate drone ce se îndreptau spre granița României

Purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea, Daniel Năstase, a explicat că Ministerul Apărării Naționale a fost cel care a detectat dronele ce se îndreptau spre granița țării noastre. Este probabil ca acestea să fi fost rezultatul unui atac inițiat de Federația Rusă asupra Ucrainei, iar potrivit protocolului, a fost emis un mesaj RO-Alert.

Din fericire, nu a fost niciun apel către 112 în care să fie anunțat faptul că s-ar fi prăbușit ceva din spațiul aerian, sau care să anunțe un posibil atac.

Locuitorii din Tulcea primesc mesaje RO-Alert de mai multe luni

Din păcate, locuitorii din această zonă a țării nu sunt străini de astfel de mesaje transmise de autorități. Din cauza războiului din Ucraina, românii care locuiesc în această zonă de graniță primesc, încă de anul trecut, astfel de mesaje.

De asemenea, spre finalul lunii iulie au fost emise, în numai 24 de ore, două mesaje RO-Alert pentru locuitorii din Tulcea, în care aceștia erau avertizați că din cer pot cădea diverse obiecte, în principal, resturi de drone.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
aeroport  jpg
masina volan pixabay1 jpg
eb0xp9gqTGe 3O jpg
Alfred Bulai este escortat de polițiști în afara secției 2 de politie din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
Alanya Turcia Unspalash jpg
hotel vacanta pixabay jpg
andrea galimberti sara stefanelli jpg
Nava Hetman Ivan Mazepa FOTO @DEFENSEEXPRESS / X
image
actualitate.net
image
actualitate.net