Atac masiv la granița României, rușii au lovit cu drone portul Ismail. Ce mesaj a fost emis

Ultima actualizare:

A fost alertă lângă graniţa României. Portul ucrainean Ismail a fost aseară bombardat din nou. Exploziile uriaşe care au luminat cerul au putut fi văzute şi din Tulcea, scrie adevărul.ro. În urma atacului, au existat și trei răniți. O clădire rezidenţială cu cinci etaje din Izmail a fost lovită, provocând distrugerea ei. 

Noi atacuri rusești Foto: captură video
Noi atacuri rusești Foto: captură video

Când a fost emis mesajul RO-alert

Mesajul RO-alert a fost emis în jurul orei 02:20, de către IGSU. Populația era informată despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniței cu Ucraina. Mesajul RO-alert a fost emis după ce structurile cu rol de apărare și supraveghere a granițelor României au observat, în jurul orei 02:10, mai multe obiecte (drone) care se apropiau de zona de Nord a județului Tulcea. IGSU precizează mesajul a fost transmis cu scopul de informare și prevenire a populației din zonă.

Răniți în urma atacului 

Ca urmare a atacului din cursul nopţii, o clădire rezidenţială cu cinci etaje din Izmail a fost lovită, provocând distrugerea parţială a ferestrelor, a scării şi a părţii din faţă, fără incendiu ulterior. Nicio persoană nu a fost ucisă. Din păcate, există răniţi - 3 persoane au fost spitalizate.

10 apeluri la numărul 112 privind sunetul produs de explozii

„Structurile de apărare a teritoriului țării, dar și cele de ordine publică sunt pregătite să ofere tot suportul necesar persoanelor care solicită acest lucru și, încă o dată facem precizări asupra faptului că nu zone din teritoriul nostru sunt vizate de atacurile Federației Ruse. Menționăm faptul că în cursul nopții trecute au fost 10 apeluri la numărul unic de urgență 112 privind sunetul produs de explozii.

Cele mai multe apeluri au fost din municipiul Tulcea, iar acestea semnalau faptul ca se aud explozii dar au fost și apeluri prin care cetățenii solicitau informații, iar operatorii dispeceratului din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență "DELTA" al județului Tulcea le-au oferit toate informațiile solicitate pentru a înțelege că ceea ce aud se întâmplă pe teritoriul ucrainean", a transmis IGSU.

Localitățile din județul Tulcea pentru care a fost emis mesajul ro-alert sunt: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncavița, Isaccea, Niculițel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăței, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C A Rosetti, Sulina.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net