Canicula continuă să sufoce România! Numărul deceselor provocate de căldură se poate tripla

Chiar dacă începem să ne apropiem de finalul verii, canicula continuă să facă probleme în țara noastră! Astăzi, 23 august, meteorologii ne avertizează că România se va confrunta cu un Cod galben, cât și unul portocaliu, de caniculă. De asemenea, valul de căldură se va extinde.

Canicula continuă în România / foto: ANM
Canicula continuă în România / foto: ANM

Județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, dar și Capitala, vor fi zonele din țară afectate de Codul portocaliu de caniculă. Temperaturile din această zonă vor ajunge la 36 – 37 de grade, în timp ce minimele nu vor scădea sub pragul de 20 – 21 de grade. În plus, meteorologii ne mai spun că indicele temperatură-umezeală (ITU) va trece de pragul critic de 80 de unități.

În același timp, sudul și estul Olteniei, cea mai mare parte din Muntenia, dar și Dobrogea continentală vor suferi sub un Cod galben de caniculă și discomfort termic ridicat. Temperaturile de aici vor ajunge la maxime de 34 – 36 de grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 17 și 21 de grade.

Valul de căldură se va extinde

Din păcate, chiar dacă vara ar trebui să se apropie de final, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie ne spun că valul de căldură se va extinde în mai toată țara, în următoarele zile.

Iar partea cea mai proastă este că temperaturile extreme din această vară ar putea deveni o normalitate care ar putea răpune tot mai mulți oameni.

Decesele cauzate de caniculă se pot tripla

Specialiștii avertizează că există riscul ca numărul deceselor cauzate de caniculă se tripleze, până la finalul acestui secol. În cazul în care temperatura va crește chiar și cu numai 3 grade Celsius, numărul deceselor cauzate de căldură poate ajunge la 129.000, în fiecare an. În acest moment, numărul deceselor este de doar 44.000.

„Pe măsură ce clima se încălzește și populațiile îmbătrânesc, se așteaptă o creștere semnificativă a deceselor legate de căldură, în timp ce decesele cauzate de frig vor scădea doar ușor”, declara coautorul studiului care a descoperit aceste cifre alarmante, David García-León, conform adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
aeroport  jpg
masina volan pixabay1 jpg
eb0xp9gqTGe 3O jpg
Alfred Bulai este escortat de polițiști în afara secției 2 de politie din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
Alanya Turcia Unspalash jpg
hotel vacanta pixabay jpg
andrea galimberti sara stefanelli jpg
Nava Hetman Ivan Mazepa FOTO @DEFENSEEXPRESS / X
image
actualitate.net
image
actualitate.net