Veste groaznică pentru banii românilor: euro trece de 5 lei! Când va depăși moneda europeană pragul psihologic

În luna iunie a acestui an, Indicatorul de Încredere Macroeconomică, realizat de Asociaţia CFA România, a scăzut cu 4,8 puncte. Astfel, a ajuns până la valoarea de 54,2 puncte, conform unor informații din comunicatul de presă dat publicității de către asociaței.

Euro va trece de 5 lei. Foto: Click.
Euro va trece de 5 lei. Foto: Click.

Mai mult decât atât, anticipaţiile pentru cursul de schimb arată o depreciere a leului faţă de euro, cu o valoare de 5,0438 lei pentru un euro, respectiv o rată a inflaţiei de 8,21%, în următoarele 12 luni.

„Încrederea în economie s-a redus"

Adrian Codrîrlașu, vicepreşedinte al CFA România, a spus că în contextul deficitului bugetar ridicat și anticipațiilor de majorare de taxe indirect, încrederea în economie s-a redus.  „Consistentă cu această evoluţie, este observată o anumită revenire a anticipaţiilor inflaţioniste.

Astfel, s-au majorat atât inflaţia anticipată pentru următoarele 12 luni, cât şi rata de dobândă ROBOR 3M comparativ cu valorile înregistrate în exerciţiul anterior. De asemenea, cum o taxare suplimentară conduce la o scădere a cererii, şi anticipaţiile de creştere economică s-au redus faţă de exerciţiul anterior", a adaăugat Adrian Codrîrlașu, vicepreşedinte al CFA România.

În luna iunie, Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut, cu 4,8 puncte, la valoarea de 54,2 puncte, potrivit unui comunicat de presă al asociaţiei,. Situația aceasta a avut loc din cauza componentei de anticipaţii, care a înregistrat o reducere puternică, de 9,1 puncte, până la valoarea de 47,7 puncte. Mai mult de atât, Rata anticipată a inflaţiei pentru următoarele 12 luni a crescut faţă de exerciţiul anterior şi s-a situat la valoarea medie de 8,21%.  

Se  anticipează o creștere a cursului valutar

94% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală). Valoarea medie a cursului anticipat este 5,0438 lei pentru un euro. Aceste valori sunt scădere faţă de cele înregistrate în exerciţiul anterior, spun specialiștii în economie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net