Curs valutar pentru 22 martie. Euro scade, dolarul crește

Ultima actualizare:

Click! își prezintă, zilnic, cursul de referință pentru principalele valute de pe piață (euro, dolar american, liră sterlină sau francul elvețian), precum și cotația gramului de aur. Rămâi pe www.click.ro pentru update în timp real.

bani euro jpeg

Banca Națională a României afişează cursul valutar de luni până vineri, după şedinţa de la ora 13.00. Până la acea dată, tranzacţiile valutare se fac la cursul zilei anterioare, iar în weekend, la valorile stabilite în şedinţa de vineri.

Curs valutar, 22 martie 2022, pentru euro

Moneda Uniunii Europene s-a depreciat și marți, după o altă zi în care s-a confruntat cu devalorizări, atingând valoarea de 4.9452 lei per unitate. Euro a început luna martie la valoarea 4.9487 per unitate.

Curs valutar, 22 martie 2022, pentru dolar

Spre deosebire de euro, dolarul american a fost cotat marți, 22 martie, la valoarea de 4.4960 lei per unitate, aflându-se în creștere față de ziua precedentă, când a fost tranzacționat la valoarea de 4.4777 lei.

Curs valutar, 22 martie 2022, pentru franc elveţian

Vești bune pentru românii care au credite în franci elvețieni. Moneda a fost cotată la valoarea de 4.4960 lei pe unitate, aflându-se în scădere față de ziua anterioară, când a fost cotat la valoarea de 4.8143 lei.

Curs valutar, 22 martie 2022 pentru lira sterlină

Moneda Regatului Unit, de asemenea, a reușit să înregistreze o apreciere în preț, aflându-se, marți, la valoarea de 5.9355 lei pe unitate, cu o creștere de aproape +0.9% din valoarea stabilită în ziua precedentă.

Cotația pentru un gram de aur

După mai multe zile în care s-a aflat în scădere, gramul de aur a fost cotat astăzi, 22 martie, la valoarea de 278.7914 lei. Prețul gramului de aur a luat amploare în contextul războiului din Ucraina. Luni, 7 martie, metalul prețios atinsese un record, 293,9846 lei pentru un gram.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!   

image
image
image
image
image
image
elon musk colaj gettypixabay jpg
corp uman freepik jpg
bani jpg
portofel cu bani pixabay jpg
Litoral
ploaie jpg