Veste uriașă pentru Simona Halep. Sportiva ar putea să joace la Roland Garros

Ultima actualizare:

Jurnaliștii americani au publicat detalii conform cărora sportiva româncă ar putea scăpa de acuzațiile de dopaj și susțin faptul că există șanse ca Simona Halep să joace chiar la Roland Garros, turneu care o să înceapă pe 28 mai.

Simona Halep ar putea să joace la Roland Garros! Foto: Click.
Simona Halep ar putea să joace la Roland Garros! Foto: Click.

Se pare că sportiva va fi în sfârșit audiată în cazul de dopaj. Deși inițial se aștepta audierea ei undeva în luna februarie, așa cum a declarat anterior Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, acest lucru nu s-a întâmplat și există o nouă dată vehiculată pentru audierea sportivei românce: 30 aprilie.

Stere Halep, tatăl Simonei, a spus că fiica sa este bine și că vor merge până-n pânzele albe ca să dovedească nevinovăția acesteia.

Simona e bine. Încă nu știm nimic. Cum așteptați dumneavoastră, așa așteptăm și noi. Nu știm ce se întâmplă. Termenul (n.r. – pentru audieri) a fost stabilit, inițial, pe 28 (n.r. – aprilie) dar, din câte am înțeles, a fost amânat pentru 30 (n.r. – aprilie). Suntem bine. Când suntem curați, mergem până-n pânzele albe“, a explicat Stere Halep, tatăl și managerul sportivei. .

Poate obține un Wildcard pentru intrarea pe tabloul de calificări

 Jurnaliștii americani de la First Sportz au scris și despre cum va decurge apărarea sportivei românce și au explicat că dacă Simona Halep va fi găsită nevinovată de dopaj, ea are șanse să joace la Roland Garros, deoarece poate obține un Wildcard pentru calificări. 

„Mai există încă o speranță pentru Simona Halep de a juca la Roland Garros, deoarece poate obține un wildcard pentru intrarea pe tabloul de calificări dacă va fi găsită nevinovată de dopaj. De când a fost suspendată pentru dopaj, Simona Halep a dus o luptă grea pentru a-și dovedi nevinovăția. Ea a găsit sprijin la șeful WTA, Steve Simon, la fosta legendă a tenisului american, Chris Evert, și la fostul ei antrenor, Darren Cahill. De asemenea, membrii familiei sale au fost întotdeauna alături de ea”, au scris americanii, citați de Adevărul.

Roxadustat nu a apărut ca ingredient pe eticheta suplimentelor orale folosite de Halep.

Aceștia au mai spus că există îndoieli cu privire la probele de test care au semnalat faptul că Simona Halep a folosit Roxadustat. 

„În plus, există unele îndoieli cu privire la probele de test care au semnalat că a folosit substanța interzisă. Potrivit informațiilor noastre, sursa medicamentului a fost descoperită de Laboratoire Antidopage Francais (LADF), firmă care a fost angajată de campioana de la Wimbledon 2019 pentru a-i examina probele de urină. Potrivit LADF, Roxadustat nu a apărut ca ingredient pe eticheta suplimentelor orale folosite de Halep.

Citește mai multe pe Adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
image
actualitate.net
image
actualitate.net