Vestea care va bucura șoferii. Tronsonul 5 al celei mai așteptate autostrăzi se va deschide. Când și până unde se va putea circula
Vești bune pentru șoferii din țara noastră! Lucrările la tronsonul 5 al autostrăzii Sibiu – Pitești sunt aproape de final! La acest tronson important se lucrează încă din septembrie 2021, iar șantierul a ajuns deja la un stadiu de finalizare de 88%.
Șoferii vot putea circula în curând pe noul tronson 5 (Curtea de Argeș – Pitești), al autostrăzii care leagă Sibiul de Pitești. La aproximativ trei ani și trei luni de la începerea lucrărilor, munca este finalizată în proporție de 88%. Acum, șoferii din țara noastră vor putea să folosească jumătate din acest tronson important începând de luna viitoare!
„La începutul lunii decembrie va fi deschisă circulația pe o porțiune de 15,77 kilometri din tronsonul 5 al viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești, mai precis între nodurile rutiere de la Bascov și Băiculești”, au precizat reprezentanții CNAIR, potrivit adevarul.ro.
Șoferii vor putea folosi jumătate din noul tronson începând de luna viitoare
În total, tronsonul 5 are o lungime de nu mai puțin de 30,35 de kilometri, iar el ar trebui să poată fi folosit în totalitate de către șoferi începând de anul viitori. Compania italiană WeBuild, care se ocupă de construcția acestui segment, este obligată să termine lucrările până la data de 31 august 2025.
La final, de-a lungul Tronsonului 5 Curtea de Argeș – Pitești vor exista trei noduri rutiere, un viaduct, 12 poduri, 6 pasaje, iar la Brașov și la Curtea de Argeș va exista și câte un centru de coordonare și întreținere a drumurilor.
Tronsonul 5 ar trebui să fie finalizat anul următor
Nu mai puțin de 85% din bugetul necesar pentru autostrada Sibiu – Pitești au venit din fonduri europene nerambrusabile. În ce privește tronsonul 5, acesta începe de la Curtea de Argeș, pornind spre Pitești și rămânând paralel cu râul Argeș.
Autoritățile estimează că, dacă nu vor apărea diferite probleme pe parcurs, autostrada ce leagă Muntenia de Transilvania ar trebui să fie finalizată în totalitate în doar câțiva ani! Mai precis, șoferii ar trebui să poată conduce de la un capăt la altul a acesteia începând din toamna lui 2028.