Vești bune pentru pensionari! Ar putea primi bani în plus la începutul fiecărui an

În mijlocul unei perioade dificile pentru țara noastră, în care parcă totul pare să fie din ce în ce mai scump, pensionarii primesc, în sfârșit, o veste bună! Un proiect de lege a fost depus chiar astăzi la Camera Deputaților, prin care se dorește ca biletele de tren oferite anual pensionarilor, la preț redus, să fie compensate dacă nu sunt folosite.

Pensionarii pot primi bani la începutul fiecărui an
Pensionarii pot primi bani la începutul fiecărui an

De la facturile pe care le plătim, până la cele mai banale alimente de pe rafturile magazinelor, trăim într-o perioadă în care toate aspectele vieții par să coste mai mult ca niciodată. Ei bine, în aceste vremuri dificile, potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro, pensionarii noștri au și o veste bună! Un proiect de lege cere ca biletele de tren oferite la începutul fiecărui an pensionarilor să fie compensate, dacă nu sunt folosite.

Gabriel Andronache, liderul Grupului parlamentar al deputaților PNL, a vorbit despre proiectul de lege. „Venim cu această inițiativă legislativă pentru a face dreptate în valorificarea unui drept care se află la dispoziția pensionarilor din România: în proporție de aproximativ 80% acest drept rămâne nevalorificat pentru că el nu este utilizat”, a declarat liderul PNL.

Avem speranța că acest proiect de act normativ va fi susținut de toate grupurile parlamentare și sperăm să aibă un parcurs legislativ urgent. Proiectul de lege urmează să intre în procesul legislativ în perioada următoare”, a declarat acesta.

Călătoriile nefolosite ar fi compensate

Pensionarii primesc anual 6 călătorii de tren compensate cu 50%, iar proiectul de lege ar face ca acele călători care au rămas neutilizate de către pensionari să fie compensante în bani. Aceștia ar intra în posesia pensionarilor odată cu prima pensie a anului următor. Suma precisă ar urma să fie stabilită prin ordin al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Astfel, pensionarii care nu folosesc unele dintre cele 6 călătorii oferite de stat, ar urma să primească un echivalent în bani, odată cu prima pensie a fiecărui an. Deputații PNL doresc ca acest proiect să fie susținut de către toate grupurile parlamentare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net