Vești proaste pentru români! Cine riscă să piardă tichetele de masă

Odată cu data de 1 iulie, autoritățile din țara noastră urmează să crească oficial salariul minim pe economie. Cu toate acestea, ce ar fi trebuit să fie o veste bună pentru toți românii provoacă acum îngrijorare pentru unii oameni. Din cauza mai multor eror, unii români urmează să aibă venituri mai mici odată cu luna viitoare!

Românii care vor avea venituri mai mici de la 1 iulie / foto: Shutterstock
Românii care vor avea venituri mai mici de la 1 iulie / foto: Shutterstock

În ciuda faptului că Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că se va face acest lucru, până la acest moment, Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, nu a înghețat punctul de amendă și nici nu a majorat plafonul pentru ca bugetarii din România să nu rămână fără tichetele de masă. Unii bugetari privesc acum cu emoții către luna următoare, deoarece după majorarea salariului minim, vor depăși plafonul și nu vor mai putea beneficia de tichete de masă.

Purtătorul de cuvânt al guvernului a declarat, în cursul zilei de joi, că situația încă mai poate fi remediată până pe data de 1 iulie, când urmează să crească oficial salariul minim pe economie.

Românii care pot avea venituri mai mici de la 1 iulie

Secretarul general al Blocului Național Sindical, Horațiu Raicu, a explicat că românii care sunt plătiți la nivelul salarial minim nu vor mai putea beneficia de deducerea de 300 de lei odată cu majorarea din luna iunie. În mod concret, acest lucru înseamnă că acești români vor avea venituri mai mici. Cu toate acestea, autoritățile spun că mai este timp ca problema să fie corectată, până pe data de 1 iulie.

„În mod concret, faptul că se majorează salariul minim la 3700 de lei, dacă facem un calcul la o valoare minimă, să spunem la tichetul de masă de 15 lei, se depășește valoarea de impozitare cu suma de 51 lei, ceea ce înseamnă că cei care sunt plătiți la nivelul salariului minim nu vor mai beneficia de acea deducere de 300 lei. Pe fond, venitul lor salarial, ceea ce le rămâne în buzunar, va scădea”, a spus Horațiu Raicu, secretarul general al Blocului Național Sindical, conform Antena 3 CNN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net