Proces cu miză uriașă pentru Netflix! „Adevărata Martha” din „Baby Reindeer” a dat în judecată platforma de streaming

Netflix s-a trezit în fața unui proces, după ce Fiona Harvey, femeia care pretinde că ar fi sursa de inspirație pentru personajul Martha, din faimoasa miniserie „Baby Reindeer”, a dat în judecată platforma de streaming. Acum, femeia cere o sumă uriașă din partea companiei, drept daune pentru defăimare.

Martha, din serialul „Baby Reindeer” / foto: Profimedia
Martha, din serialul „Baby Reindeer” / foto: Profimedia

„Baby Reindeer” se numără printre cele mai populare producții de pe Netflix în acest moment, însă miniseria a creat și o controversă. Și nu este deloc vorba despre vreo recenzie mai slabă, ci despre un proces în toată regula, care poate avea consecințe financiare serioase pentru platforma de streaming. Femeia care susține că este inspirația personajului Martha, Fiona Harvey, cere daune morale de 170 de milioane de dolari!

În plângerea depusă la tribunalul federal din Los Angeles, femeia spune că nu numai că Jessica Gunning, actrița care interpretează rolul Marthei, îi seamănă fizic, dar este și avocat în Londra! Mai mult decât atât, Fiona Harvey susține că miniseria, care spune că ar fi „o poveste adevărată”, o prezintă drept o hărțuitoare care ar fi fost condamnată la cinci ani de închisoare, de două ori.

Un serial Netflix a dat naștere unui proces în instanță

Fiona Harvey neagă că l-ar fi hărțuit pe creatorul serialului „Baby Reindeer”, Richard Gadd, care interpretează în miniserie o versiune fictivă a sa, Donny Dunn. De asemenea, femeia neagă și că ar fi fost condamnată la închisoare. Ea spune că oamenii nu pot face diferența dintre povestea spusă în serial și realitate, iar acum o numesc „adevărata” Martha.

Platforma de streaming Netflix deja a comunicat că intenționează să susțină dreptul lui Richard Gadd de a-și spune povestea. Procesul deschis de Fiona Harvey a venit la numai două zile după ce compania a mai încheiat un alt proces de defăimare, de data aceasta deschis de Linda Fairstein, o fostă procuroare nemulțumită de modul în care a fost prezentată serialul din 2019, „When They See Us”. Această producție a spus povestea unui caz de viol care a avut loc în Central Park Five, acum trei decenii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Jackson si Jennifer Batten FOTO Getty Images (2) jpg
image
image
image
image
image
image
cod galben ANM jpg
accident parasutist clinceni jpg
copaci jpg
albania jpeg
Ciubar Voda jpg
Captură de ecran din 2024 06 30 la 11 03 41 png
Oraşul Bălan   panoramio jpg
Ce este dezvoltarea personala 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net