Vești proaste pentru români, cresc taxele și impozitele! Cine sunt cei care vor trebui să plătească sute de lei în plus de la 1 ianuarie

Din păcate, Anul Nou nu putea lipsi din țara noastră fără creșterea taxelor și impozitelor. Proprietarii de mașini, terenuri, cât și case, vor ajunge să plătească chiar și cu sute de lei în plus!

Anul Nou vine cu taxe mai mari pentru români
Anul Nou vine cu taxe mai mari pentru români

Se pare că această creștere se datorează indexării cu rata inflației. Potrivit celor de la Antena 3 CNN, acest lucru va fi extrem de util primarilor, care se apropie de alegerile de anul viitor. Din păcate, nota de plată va fi suportată de către românii de rând. Cum taxele locale sunt indexate cu rata inflației, anul viitor se așteaptă o creștere cu 13,8%, iar românii vor plăti impozite mai mari.

De exemplu, proprietarul unui apartament cu 3 camere din Capitală plătea în acest an un impozit de 292 de lei. Însă, începând cu 2024, pentru exact același apartament se va plăti un impozit de cel puțin 330 de lei, lucru ce înseamnă o creștere de 40 de lei.

Consiliile locale ale mai multor orașe din țară, cum ar fi Cluj-Napoca, Arad, ori Pitești, deja au votat creșterea cu aproape 14%. În Suceava, din păcate, proprietarii apartamentelor cu 4 camere vor plăti chiar și cu peste 40 de lei mai mult.

Românii vor plăti impozite mai mari din 2024

Și proprietarii de mașini vor fi afectați de creșterea taxelor și impozitelor. Mai precis, în funcție de puterea autovehiculului, cât și puterea acestuia, un român poate plăti chiar și cu 100 de lei în plus! De exemplu, în municipiul Buzău, anual sunt încasate 60 de milioane de lei, din taxele pentru case și mașini.

„Dacă la Timișoara, în anul 2023, contribuabilul plătea pentru un apartament de 2 camere 157 de lei, în 2024 va plăti un impozit de 179 de lei”, a declarat Directoarea Executivă Direcţia Fiscală Timişoara, Carmina Nițescu.

În timp ce românii plătesc mai mult, cei mai câștigați sunt primarii, potrivit analistului economic Adrian Negrescu. „Creșterea taxelor cu rata inflației, 13,8%, vine ca o mană cerească în condițiile în care primarii se vor angrena anul viitor și într-o serie de proiecte electorale”, a spus acesta, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
angajam
image
image
image
image
image
image
dumitru sechelariu jpg
image png
canalul corint jpg
Aer polar - ger - vremea- meteo- frig- inghet- FOTO Shutterstock
rosii castraveti ardei (1) jpg
Sebastian Burduja fb jpg
PASAPORT SUA foto shutterstock jpg
constantin necula foto inquam
image
actualitate.net
image
actualitate.net