Vrei bilete la băi? Unde poţi merge şi cât te costă - lista completă a staţiunilor

Ultima actualizare:

    Cât te costă biletele pentru tratamentul balnear
Cât te costă biletele pentru tratamentul balnear

Casa Naţională pe Pensii a pus la bătaie anul acesta 59.641 de locuri la tratament balnear.

Eşti pensionar sau simplu salariat? Atunci ai dreptul să obţii bilete de tratament. Casa Naţională de Pensii a pus la bătaie pentru anul acesta 59.641 de locuri, în staţiuni consacrate. Un bilet costă între 820 şi 1.420 de lei, dar există posibilitatea să plăteşti doar jumătate din preţ.

An de an, autorităţile rezervă locuri la pensiuni şi hoteluri de la mare, munte sau din staţiuni balneare pentru pensionari şi salariaţi. Pentru 2014 sunt 59.641 de locuri, valabile în perioada ianuarie-noiembrie, repartizate pe maximum 19 serii. Acestea sunt împărţite la casele judeţene de pensii din toată ţara.Cine are dreptul la bilete- Pensionarii din sistemul public de pensii, inclusiv cei din agricultură;- Asiguraţii sistemului public de pensii;- Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale;- Persoanele care beneficiază de prevederile unor legi speciale;- Pensionarii sistemului pensiilor militare de stat şi asigurărilor sociale din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale;- Pensionarii sistemului pensiilor de stat şi ale poliţiştilor;- Biletele de tratament balnear pot fi atribuite şi membrilor de familie, soţ sau soţie şi copiilor minori.

Documente necesare- cerere de acordare a biletului de tratament (original);- recomandare medicală pentru tratament balnear (original);- copie după actul de identitate, cu valabilitate la data cererii;

- adeverinţă de salariat eliberată de angajator, talon de pensie, cupon- mandat poştal sau talon cont curent pentru indemnizaţie de şomaj (original).

Nu poţi merge doi ani la rândBiletele de tratament balnear se acordă individual. În cursul unui an calendaristic, unei persoane i se poate elibera un singur bilet. Dacă îl refuză, fără să aibă un motiv justificat, nu va mai primi altul, până la sfârşitul anului. Dacă sunt multe cereri nu poate merge doi ani la rând.Staţiunile unde există cazareCele mai solicitate staţiuni sunt: Covasna, Olăneşti, Vatra Dornei, Tuşnad, Saturn, Eforie Nord, Mangalia, Herculane, Felix, dar pe listă mai sunt şi Amara, Bala, Bălţăteşti, Bazna, Buşteni, Buziaş, Calacea, Căciulata, Eforie Sud, Geoagiu, Lacu Sărat, Moneasa, Neptun, Nicolina, Ocna Şugatag, Pucioasa, Sângeorz, Sinaia, Slănic Moldova, Slănic Prahova,  Sovata, Stâna de Vale, Techirghiol, Târgu Ocna, Tinca, Turda, Vălenii de Munte, Vatra Dornei, Venus şi 1 Mai.

Cât dai pentru un sejurUn bilet costă între 820 şi 1.420 de lei, în funcţie de staţiunea aleasă şi de unităţile de cazare oferite.- Pensionarii sistemului public de pensii plătesc 50% din pensia pe care a primit-o cu o lună înainte de repartiţie;- Salariaţii care au venit mai mic sau egal cu salariul mediu brut pe ţară, plătesc 50% din preţul biletului;- Dacă venitul depăşeşte salariul mediu brut, salariatul achită preţul integral;- Însoţitorii care nu sunt asiguraţi plătesc biletul integral;- Merg gratuit pensionarii de invaliditate, în cadrul programului de recuperare.

Durata tratamentului balnear este de 12-18 zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Arges 1 jpg
image png
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net