Vremea în România devine capricioasă! Cod galben de vânt puternic în 12 județe din țară

Agenția Națională de Meteorologie a emis, marți, un Cod galben de intensificări ale vântului. Atenționarea vizează aproape jumătate de țară și este valabilă până miercuri seara.

Vântul va bate cu putere în mai multe județe / foto: Pixabay
Vântul va bate cu putere în mai multe județe / foto: Pixabay

Codul galben intră în vigoare din 26 septembrie, ora 10, și este valabilă până pe 27 septembrie, ora 21.

Conform meteorologilor, „marți, 26 septembrie, și miercuri 27, septembrie, „vântul va avea intensificări temporare în Dobrogea și Muntenia, cu viteze de 55-65 km/h, iar pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre rafalele vor depăși 70 km/h”.

Județele vizate sunt: Argeș, Constanța, Tulcea, București, Dâmbovița, Teleorman, Brăila, Giurgiu, Buzău, Ialomița, Călărași și Prahova.

Cum va fi vremea în luna octombrie

Experții Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Se pare că urmează o lună octombrie extrem de neobișnuită, cu temperaturi mai ridicate decât cele specificate pentru această perioadă a anului. 

Vremea în luna octombrie va fi extrem de frumoasă, iar despre temperaturi au anunțat că vor fi mai mari decât în mod normal. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, potrivit experților ANM, acestea vor fi apropiate de cele obișnuite.

Vremea pentru săptămâna 25 septembrie - 2 octombrie

În săptămâna 25 septembrie - 2 octombrie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nordice și centrale.

Vremea pentru săptămâna 2 - 9 octombrie

În plus, în săptămâna 2-9 octombrie temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în majoritatea regiunilor.

Vremea pentru săptămâna 9 - 16 octombrie

Pentru săptămâna 9-16 octombrie experții ANM au anunțat că mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toate regiunile, dar mai ales în sudul și estul țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în vestul, nordul și centrul teritoriului, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net