Vremea în România, duminică, 15 ianuarie. ANM anunță temperaturi anormale pentru această perioadă

ANM a oferit ultimele informații despre starea vremii de duminică, 15 ianuarie. Se pare că, în continuare, se înregistrează temperaturi anormale pentru această perioadă a anului, iar gradele din termometre nu vor deloc să scadă.

Vremea în România, 15 ianuarie
Vremea în România, 15 ianuarie

Potrivit informațiilor oferite de specialiștii ANM, vremea în România va fi duminică, 15 ianuarie, deosebit de plăcută pentru această perioadă. Temperaturile sunt anormale, iar în foarte puține regiuni ale țării se înregistrează precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. În schimb, în multe județe din țară vor fi condiții de ceață, îndeosebi dimineața și seara.

Citește și - Vine iarna! Ce județe vor fi afectate de ninsori puternice și viscol. Când se strică vremea

Meteorologii anunță 20 de grade săptămâna viitoare

Deși toată lumea se aștepta la zăpadă și frig, se pare că iarna nu vrea deloc să-și intre în drepturi. Specialiștii ANM informează că săptămâna viitoare se vor înregistra chiar și 20 de grade în unele regiuni ale țării, temperatură anormală pentru această perioadă.

„De marți până joi inclusiv, așteptăm maxime mai apropiate de ce ar trebui să avem la începutul primăverii, nu la jumătatea lunii ianuarie.

Maximele despre care vorbesc se vor încadra, probabil, marți între 7 și 17 grade, miercuri și joi între 11 și 20 de grade pe partea de sud a țării. 

De așteptat și la București maxime, miercuri și joi, în jurul a 19 grade, temperaturi cu mult mai ridicate decât ce ar trebui să avem în această perioadă. 

De altfel, nopțile din săptămâna viitoare vor avea și ele temperaturi foarte ridicate, care ar trebui să fie, de fapt, maximele acestei perioade. Deci, o vreme deosebit de caldă”, a spus Florinela Georgescu, director în Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru antena3.ro. 

„Într-adevăr, au fost zone în care cantitățile de apă au depășit și 50 de litri pe metrul pătrat în ultimele zile, o ploaie binevenită.

Şi la munte, stratul depus a fost și el mult așteptat, dar sigur că în situația aceasta cu încălzirea, este foarte posibil să plouă”, mai spus meteorologul, pentru sursa amintită mai sus, despre precipitații. 

Cum va fi vremea în București, duminică, 15 ianuarie

Locuitorii Capitalei vor avea parte de o zi înnorată, iar noaptea se vor înregistra condiții de ceață. Vântul va sufla slab spre moderat, informează meteorologii, iar temperatura maximă va fi de 6 până la 8 grade Celsius. Temperatura minimă va fi de 0, până la -2 grade Celsius. 

În restul țării se vor semnala precipitații mixte, iar la munte, la altitudine de peste 1.500 de metri, se vor înregistra ninsori. Vântul va sufla slab spre moderat, iar tot în zonele montane, temperatura aerului va fi una normală pentru această perioadă. Acestea sunt singurele zone în care va ninge, mai informează ANM.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net