Vremea se schimbă radical. Unde va ninge în următoarele zile

Ultima actualizare:

Cine mai poate prezice vremea în România. După câteva săptămâni neobișnuit de călduroase, specialiștii de la ANM ne anunță că vin, în cele din urmă, și ninsorile. Temperaturile vor scădea de la o zi la alta. Hai să vedem în zone se va simți că vine iarna cu adevărat.

Vremea se schimbă radical. Unde va ninge în următoarele zile
Vremea se schimbă radical. Unde va ninge în următoarele zile

Administrația Națională de Meteorologie a publicat o prognoză valabilă pentru intervalul 9 - 22 ianuarie. Conform ANM, vremea se schimbă radical de marți, 10 ianuarie. Sunt așteptate ploi abundente în mare parte din țară, iar la munte, precum și în nord-estul țării se anunță ninsori. 

Cum va fi vremea la munte?

La munte vremea se va răci ușor și treptat până în data de 13 ianuarie, astfel că mediile maximelor vor coborî de la 2 spre minus 2 grade Celsius și ale minimelor de la minus 2 până la minus 6 grade Celsius, anunță ANM, potrivit Adevărul.

După acest proces, temperaturile vor deveni oscilante. Astfel, valorile diurne vor fi de minus 1-2 grade Celsius, iar cele nocturne de minus 6- minus 2 grade Celsius. Precipitațiile iși vor face apariția pe aproape tot intervalul estimat, dar cu o probabilitate mai mare ca acestea să fie extinse în zilele de 10 și 11 ianuarie.  

Vremea în Banat

În Banat, valorile de temperatură, cu mici variații de la o zi la alta, vor fi în scădere în prima săptămână de prognoză până la medii ale maximelor de 6-7 grade Celsius și ale minimelor de 0-1 grad Celsius.

„Pe parcursul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului va crește ușor și va atinge medii ale maximelor de 9-10 grade Celsius și ale minimelor de 2-3 grade Celsius. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în intervalul 10 – 11 ianuarie", arată ANM.

Vremea în Transilvania

În această regiune, pe parcursul următoarelor 2 săptămâni, temperaturile maxime medii nu vor avea oscilații semnificative și se vor încadra între 5 și 8 grade celsius.

Temperaturile minime medii, în prima săptămână vor avea ușoare fluctuații de la o zi la alta și se vor încadra între minus 1 și 3 grade Celsius, iar în doua săptămână nu vor avea variații semnificative și se vor încadra între minus 2 și 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată pe 11 ianuarie.

Vremea în Maramureș și Moldova

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice, în scădere de la o zi la alta, vor coborî până la medii ale maximelor de 5-6 grade Celsius și ale minimelor de 1-2 grade Celsius.

În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 5-8 grade Celsius și ale minimelor de minus 1-1 grad Celsius. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată pe 11 ianuarie", anunță meteorologii.

În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului estimat valorile termice se vor situa peste normele climatologice specifice regiunii, cu medii ale maximelor de 6-8 grade Celsius, iar ale minimelor de 0-4 grade Celsius.

Ușor mai rece se estimează pentru zilele de 11 și 12 ianuarie, când maximele vor coborî la valori de 4 grade Celsius mediat regional. Probabilitatea de precipitații pe arii mai extinse va fi ridicată în 11 și 12 ianuarie, iar în restul timpului acestea se vor semnala doar pe alocuri.

Vremea în Muntenia

În această regiune, valorile termice vor oscila de la o zi la cealaltă, însă pe tot parcursul intervalului se vor situa peste normele climatologice specifice perioadei.

Astfel, mediile maximelor vor fi de la 6-8 grade Celsius în zilele de 11, 12, 13, 21 și 22 ianuarie, până spre 10 grade Celsius în a doua zi din interval și din nou în perioada 16-20 ianuarie. Minimele se vor situa între 0 și 4 grade Celsius, valori mediate regional.

În 11 și 12 ianuarie vor fi precipitații pe arii extinse, iar în restul timpului probabilitatea de apariție a acestora va fi mai scăzută", se arată în prognoza ANM pentru perioada 9-22 ianuarie.

Cum va fi vremea în București în următoarele zile

În intervalul 10 ianuarie, ora 10:00 - 12 ianuarie, ora 10:00, în București va ploua, iar temperaturile maxime nu vor trece de 11 grade, potrivit prognozei meteorologilor.

Cantităţile de apă acumulate pe tot parcursul intervalului vor depăşi 25...30 l/mp. Temperaturile minime vor fi de 2 și 5 grade. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi o avertizare Cod portocaliu de precipitaţii abundente valabilă până miercuri seara în judeţele Prahova, Buzău, Vrancea şi în zona montană din judeţul Dâmboviţa.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
seism jpeg
seism jpeg
decoruri paste 3 jpg
elon musk conturat pe fundal albastru Twitter shutterstock 2221703039 jpg
pard din istambul plin de lalele jpg
permise auto jpeg