Ziua în care guvernul va adopta salariul minim pe economie. Cu câți bani în plus vor rămâne angajații

Într-o ședință crucială de Guvern programată pentru astăzi, se va lua decizia adoptării majorării salariului minim pe economie. Această creștere, care va intra în vigoare începând cu 1 iulie, este așteptată să aducă beneficii semnificative angajaților din diverse sectoare.

Bani. Foto: arhiva.
Bani. Foto: arhiva.

Cu cât va crește salariul minim

La nivel brut, salariul minim va crește de la 3300 de lei la 3700 de lei, ceea ce se traduce printr-o creștere de la 2080 de lei net la 2350 de lei net pentru angajați. În plus, suma scutită de taxe va crește de la 200 la 300 de lei din salariul minim. Astfel, un angajat care primește salariul minim va vedea o creștere semnificativă în venitul său lunar.

Practic, un angajat va încasa lunar 2363 de lei net, iar statul va reține 1337 de lei. Acest lucru înseamnă că cei remunerați cu salariul minim vor primi cu 284 de lei mai mult decât primeau până acum. Această facilitare fiscală este planificată să rămână în vigoare până la sfârșitul anului.

În prezent, peste 700000 de angajați primesc salariul minim

Impactul majorării va fi resimțit de un număr semnificativ de angajați. În prezent, peste 700000 de angajați primesc salariul minim, iar de la 1 iulie, acest număr este așteptat să crească la cel puțin două milioane. Această creștere a salariului minim nu aduce doar beneficii pentru angajați, ci și pentru bugetul statului, care este estimat să primească aproximativ 1,3 miliarde de lei în plus.

Decizia de a majora salariul minim a fost deja anticipată de premierul Marcel Ciolacu, care a subliniat că aceasta este o decizie luată în coaliție încă din luna decembrie a anului trecut. Ciolacu a reiterat angajamentul său față de această decizie și față de partenerii sociali, arătând că este în conformitate cu planurile inițiale ale guvernului.

Astfel, această creștere a salariului minim nu doar îmbunătățește situația financiară a angajaților, dar și demonstrează angajamentul guvernului față de îmbunătățirea condițiilor de trai și de muncă în țară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net