O anumită categorie de români vor primi de la stat 3.000 de euro în ajunul Sărbătorilor. Vezi dacă te numeri printre ei

Într-o mișcare menită să sprijine agricultorii români, Guvernul a propus o suplimentare a bugetului pentru Programul "Usturoi", oferind 3000 de euro pentru fiecare hectar cultivat cu usturoi. Acest proiect de act normativ a fost pus în dezbatere publică pe 4 decembrie 2023 și vizează asigurarea fondurilor necesare pentru a onora angajamentul de plată față de toți beneficiarii acestui program.

Guvernul o să ofere 3.000 de euro celor care plantează usturoi. Foto: arhiva.
Guvernul o să ofere 3.000 de euro celor care plantează usturoi. Foto: arhiva.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a luat inițiativa de a modifica Hotărârea de Guvern nr. 393/2023, care aprobă schema "Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susținere a producției de usturoi". Această inițiativă vine în contextul în care guvernul se asigură că toți fermierii care participă la program vor primi suma promisă, respectiv 3000 de euro pentru fiecare hectar cultivat cu usturoi.

Ajutoarele bănești vor ajunge la beneficiari până pe 29 decembrie

Potrivit comunicatului MADR, prin această modificare, se urmărește să se asigure plata integrală a suprafeței eligibile cultivate cu usturoi în cadrul programului. Suma alocată pentru această schemă de ajutor de minimis va fi suplimentată de la 29.700.000 de lei la 41.200.490 de lei (echivalentul în euro de la 6.001.200 euro la 8.325.000 euro).

De asemenea, termenul de plată al sumelor reprezentând ajutoare de minimis către beneficiari a fost prelungit de la 15 decembrie 2023 la 29 decembrie 2023.

Această inițiativă vine în sprijinul comunității agricole, oferindu-le fermierilor resursele financiare necesare pentru a-și dezvolta și consolida producția de usturoi.

Despăgubiri pentru seceta din 2022

Și nu este singura veste pozitivă pentru agricultori. Comisia Europeană a aprobat acordarea a 33,9 milioane de euro din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene pentru a sprijini România în urma daunelor cauzate de incendii și seceta din 2022. Această sumă va acoperi o parte din costurile operațiunilor de urgență și de refacere, inclusiv intervenții pentru a sprijini nevoile imediate ale populației și repararea infrastructurii afectate.

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a subliniat importanța solidarității și sprijinului în fața schimbărilor climatice, precizând că Fondul de Solidaritate al UE este o modalitate tangibilă de a arăta sprijinul în astfel de situații.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0383789258 jpg
image
image
image
image
image
image
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
index webp
mana maicii domnului jpg
gravida jpg
bani jpeg
wave 5255593 1280 jpg
vreme furtuna png
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net