Iată cine e femeia care a fost la un pas de moarte în urma unui chiuretaj!
Ea a declarat că a apelat la serviciile cabinetului de ginecologie de pe Calea Victoriei după ce a făcut un test de sarcină care i-a ieşit pozitiv. Însărcinată în zece săptămâni, aceasta a solicitat un chiuretaj, dar a ajuns de urgenţă la Spitalul Universitar cu hemoragie. Medicii au fost nevoiţi să-i facă histerectomie ca să o salveze, iar acum nu mai poate avea niciodată copii.
"Am găsit un cabinet la această adresă şi am fost acolo la un control pentru că aveam dureri. M-a urcat pe masă şi mi-a spus că am o rană de la un control anterior care trebuie cauterizată. Mi-a spus că durează vreo 10 minute şi o să fie bine, dar nu am semnat niciun act pentru vreo intervenţie întrucât nu ştiam exact ce urmează să facă.
Apoi am simţit nişte dureri foarte mari, am început să ţip şi i-am spus să mă lase să mă dau jos de pe masă. Doctorul a început să urle la mine să tac din gură şi a bruscat-o şi pe prietena mea, care a încercat să îl oprească. Am văzut că sunt plină de sânge şi am tot ţipat: «Chemaţi poliţia! Mă omoară!» până am rămas inconştientă", a declarat blonda, pentru ziarul Ring.
Contactat de Click!, medicul de origine germană Josep Kopp, care profesează de 16 ani în România, a avut o cu totul altă variantă a poveştii şi a negat vehement că ar fi supus-o pe femeie unei intervenţii fără acordul acesteia.
Conform spuselor medicul ginecolog, femeia nu se afla la prima întrerupere de sarcină, iar în trecut a avut o experienţă nefercită, atunci când a adus pe lume un copil cu malformaţii, care nu a supravieţuit.
"Aceasta femeie face rău tuturor, e pericol public. A sunat la cabinetul nostru pe 31 iulie şi şi-a făcut o programare pentru întrerupere de sarcină. A venit pe 31 iulie ora 17.00, a făcut o ecografie, avea sarcină intrauterina în 10 săptămâni. A fost informată că sarcina nu poate fi întreruptă pe cale medicamentoasă şi că în România sunt două metode autorizate de întrerupere de sarcină: cu medicamente şi prin intervenţie chirurgicală. Ea avea uter cicatricial, a avut o fetiţă malformată acum 10 ani, care a murit.
Am vorbit cu ea şi i-am explicat că este un risc de perforaţie uterină, adică se poate rupe uterul, iar ea a semnat un act medico legal care se face în orice cabinet şi a fost de acord. Pe 1.08.2013 la 17.30 a revenit la mine la cabinet, cu acordul ei pentru chiuretaj. Am lucrat ca la carte, însă în timpul intervenţiei a pornit o sângerare masivă atomie uterină pe care nu am reuşit să o opresc. I-am explicat pacientei că trebuie să chem salvarea, însă dânsa m-a rugat să termin că are încredere în mine. Eu i-am spus că riscul e foarte mare, dar a vrut să continuăm.
Am lezat peretele uterin. Aceasta este o complicaţie a chiuretajului în medicină. Am sunat până la urmă la 112 şi în 10 minute a venit salvarea şi a dus-o la Spitalul Universitar. Acolo i-au scos uterul pentru că nu s-a putut opri sângerarea. Eu am lucrat aşa cum am învăţat, dar ceea ce am păţit eu se poate întâmpla oriunde în lume, chiar şi unui profesor universitar", a declarat Josep Kopp.