Preotul Constantin Necula, viziune îngrijorătoare: „Nu vrem să recunoaștem, dar ne-a luat pe toţi”

Preotul Constantin Necula a fost prezent recent la Conferinţa Naţională de Sănătate Mintală a Copilului şi Adolescentului și s-a adresat din nou unui public numeros. Părintele se bucură de mare popularitate de mulți ani, mai ales în rândul tinerilor, pentru că își adaptează discursurile la lumea de acum. Printre altele a vorbit despre post, a dat sfaturi utile și a răspuns la mai multe întrebări. „E important să înveți să vorbești cu inima”, a spus preotul referindu-se la perioada pe care o depășim înaintea Învierii Domnului. Părintele a vorbit și despre cum vede societatea actuală.

„Toată societatea este într-o derivă psihiatrică”

Părintele Constantin Necula, înconjurat de tineri. Sursă foto: Basilica.ro
Părintele Constantin Necula, înconjurat de tineri. Sursă foto: Basilica.ro

Preşedinte al Asociaţiei Crucea Albastră, un centru de tratare a dependenţei, preotul Necula i-a îndemnat pe psihiatri şi psihologi să nu renunţe la a trata pacienţii copii cu mare grijă.

Staţi liniştiţi! Toată societatea este într-o derivă psihiatrică! Nu vrem să recunoaştem, dar ne-a luat pe toţi. Câtă vreme staţi unul lângă altul este semn că puteţi vindeca ceva”, le-a spus preotul Constantin Necula, participanților de la cea de a XIX-a ediţie a conferinţei, cu tema „Prevenţie şi intervenţie timpurie în sănătatea mintală a tinerilor”.

„E important să înveți sa vorbești cu inima”

Părintele Constantin Necula a explicat care este marele păcat din postul Paștelui, dar și ce beneficiile are postul asupra omului.

Duhovnicul spune că este păcat și să mâncăm de dulce, dar și să rostim cuvinte rele.

„Amândouă sunt păcate. Păcatele nu sunt mari și mici, păcatele le ai sau nu le ai. Toate păcatele mari sunt cele pe care le ai, așa că nu există o contrabalansare. Important este ca atunci când postești să înveți sa vorbești cu inima.”, a spus părintele Constantin Necula la Sibiu.

Întrebat dacă este bine ca personale bolnave să își sacrifice sănătatea ținând post, părintele Constantin Necula a explicat:

„Uneori, modul acesta de a sacrifica este chiar recomandat de către medic. Dacă vă amintiți, sunt boli la care medicul ne îndeamnă la un regim alimentar. Cred că medicii au înțeles de mult ideea aceasta a unei nutriții echilibrate, dar nu este cazul să fii fanatic cu propria ta boală și să încerci să o biruiești prin opusul tratamentului la ea”, a mai spus părintele.

„În post constați cât ești de bun, de atent sau de neatent, cum ajungi la Dumnezeu cunoscându-te mai bine pe tine.”, a explicat părintele Constantin Necula.

„Dumnezeu nu caută uleiul din zacusca noastră”

„Cred că este o alegere strict personală. Biserica ne îndeamnă să o facem comunitar, să postim împreună. Dacă nu o faci împreună, nu o faci deloc sau o faci împotriva comunitarului, este strict problema personală. De obicei, cei care nu postesc aleargă spre nutriționiști după o anumită vârstă”, a explicat cu tâlc îndrăgitul duhovnic.

Părintele Constantin Necula susţine că este bine să consumăm ulei și zacusă în post.

„Sigur că mâncarea fără ulei este specifică mediului monahal în primului rând și oamenii care pun un plus de exigență în postirea lor, dar sunt convins că Dumnezeu nu caută uleiul din zacusca noastră”, a mai spus părintele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net