S-a deschis spitalul cu medici-roboţi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

S-a terminat cu şpaga introdusă în halatul unei asistente ca să aibă chef de tine. Spitalele vor folosi, curând, roboţi special concepuţi pentru a îndeplini sarcinile de care, în mod normal, se ocupă ajutoarele medicilor.

Maşinăriile vor transporta mâncare şi medicamente, vor duce la spălătorie rufele murdare şi vor scăpa de deşeurile medicale. Unul dintre aceste spitale se află în Scoţia.

Potrivit reprezentanţilor Forth Valley Royal din oraşul Larbert, a cărui construcţie a costat 360 de milioane de dolari, folosirea roboţilor le va permite asistentelor să se ocupe de alte sarcini şi va scădea riscul apariţiei infecţiilor.

Asta deoarece cei 13 roboţi sunt împărţiţi în două grupe: una care se ocupă de sarcinile murdare, iar alta de cele curate. Roboţii, înalţi de 1,93 metri, se deplasează pe roţi şi folosesc o reţea de coridoare pentru a ajunge dintr-un loc în altul.

Ei sunt sprijiniţi de un sistem de senzori pentru a se orienta de unii singuri. De asemenea, angajaţii îi pot controla cu ajutorul unor telecomenzi. Inaugurarea acestui spital va avea loc în luna august.

Şi spitalul central din Aizu-Wakamatsu a apelat la serviciile roboţilor. Două posturi de portar şi unul de recepţionist au fost ocupate de trei roboţi. Chiar dacă au costat 508.000 de dolari, cei trei proaspăt angajaţi nu vor mai necesita alte cheltuieli timp de cel puţin doi ani.

Cei trei roboţi întâmpină vizitatorii şi îi îndrumă spre medicii la care au programare. Roboţii-portar transportă bagaje şi însoţesc pacienţii până la destinaţie. "Sunt primii roboţi angajaţi într-un spital, iar reacţiile vizitatorilor sunt pozitive", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului, «Naoya Narita»".

Japonezii sunt lideri mondiali în producţia de roboţi pentru uz casnic, aceştia putând îndeplini activităţi de pază, secretariat sau divertisment.

Ce fac «asistentele» pe baterii

* transportă mâncare

* aduc medicamente

* fac injecţii

* duc la spălătorie rufele murdare

* aruncă deşeurile medicale

*  transportă bagaje

* păzesc clădirea

* conversează cu pacienţii

* nu iau şpagă!

simeon stalpnicul png

Un astfel de sistem, şi în România

Şi în câteva spitalele din România. Se folosesc de serviciile roboţilor, cel mai adesea pe posturi de chirurg.

“Robotul-chirurg” în timpul unei operaţii, la Cluj

Sistemul da Vinci este format dintr-o consolă ergonomică pentru chirurg, un cart cu patru braţe robotice interactive pentru pacient, un sistem performant de vizualizare 3D de înaltă rezoluţie şi instrumente specifice articulate.

Susţinut de cea mai avansată tehnologie robotică, sistemul da Vinci este conceput să transforme, să filtreze şi să transmită impecabil mişcările mâinii chirurgului în mişcări şi mai precise realizate de robot.

Maşinăria nu greşeşte când e vorba de alegerea unui anumit medicament

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Madeleine a Suediei, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ozn fals la bucuresti jpg
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928174468 jpg
mormantul fecioarei maria jpg
1 agenda si vaza cu flori jpg jpeg
deserturi mic dejun Xanadu resort   Belek JPEG
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928179718 jpg
arborele de guma jpg
statuia lui decebal jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net