5 alimente care previn căderea părului
Căderea excesivă a părului poate fi prevenită cu ajutorul unor remedii naturale și prin consumarea alimentelor potrivite. Iată din ce alimente îți poți lua cele mai importante vitamine care mențin rezistența firului de păr.
Nucile
Acizii grași sunt nutrienți importanți pentru sănătatea podoabei capilare. Nucile se numără printre alimentele care conțin din plin acizi grași, așadar include-le în dieta de zi cu zi. Aceste grăsimi “bune”au proprietăți antiinflamatorii și ajută la întărirea firului de păr. De asemenea, nucile conțin seleniu și biotină, alți doi nutrienți importanți pentru menținera frumuseții și sănătății părului.
Legumele cu frunze verzi
Legumele cu frunze verzi, precum spanac, nap și sfeclă mangold oferă organismului vitaminele A și C, care stimulează foliculii de păr să secrete sebum. De asemenea, legumele cu frunze verzi conțin biotină, calciu și fier.
Ouăle
Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine de calitate. De asemenea, ouăle conțin aminoacizi, vitamina B12, biotină, calciu și fier.