Ai exagerat cu mâncarea în perioada Sărbătorilor Pascale? Iată cum îţi revii după mesele îmbelşugate de Paște
Ai exagerat cu mesele festive în ultimele zile? E timpul să-ţi revii la normal, iar în acest sens îţi oferim câteva idei de mâncăruri uşoare, ceaiuri care îţi ajută digestia şi mişcare pe care o poţi face acasă, cu uşurinţă.
Mese uşoare
Salată de ton cu legume verzi: Bogată în proteine şi nutrienţi esenţiali, precum Omega 3 şi fibre, acest tip de salată este şi uşor de preparat. Amestecă tonul cu o varietate de legume verzi, cum ar fi spanac, salată verde, castraveţi şi avocado, iar mai apoi adaugă şi un dressing uşor din ulei de măsline şi lămâie.
Omletă cu legume: Este o opţiune uşoară şi sănătoasă pentru micul dejun sau prânz. Adaugă în omletă legumele preferate, cum ar fi ciuperci, ardei gras, ceapă, broccoli sau spanac, pentru a obţine o porţie bună de fibre şi vitamine.
Smoothie verde: O alegere excelentă pentru un mic dejun sau o gustare uşoară! Amestecă fructe şi legume verzi, cum ar fi spanac, kale, mere şi kiwi, pentru a obţine o băutură bogată în nutrienţi esenţiali şi antioxidanţi.
Supă de legume: Poate fi o alegere foarte bună pentru o cină uşoară. Poţi adăuga în supă o varietate de legume, cum ar fi dovlecei, morcovi, ceapă, roşii şi cartofi dulci, şi poţi aroma supa cu ierburi şi mirodenii.
Sandviş cu avocado şi pui la grătar: Este o opţiune sănătoasă şi delicioasă pentru un prânz rapid. Pune felii de pui la grătar şi felii de avocado pe două felii de pâine integrală sau pe o lipie integrală şi adaugă un dressing de iaurt cu muştar.
Tăieţei de orez cu legume: Tăieţeii de orez sunt uşor de preparat şi se pot combina cu o varietate de legume, cum ar fi morcovi, ceapă, ardei gras şi broccoli. Adaugă sosuri uşoare, cum ar fi sos de soia sau sos de arahide, pentru a obţine un gust delicios.
Ceaiuri
Ceai de mentă: Aceasta este una dintre cele mai populare plante pentru îmbunătăţirea digestiei. Mentolul conţinut în mentă ajută la relaxarea muşchilor tractului digestiv, ceea ce poate ajuta la calmarea eventualelor dureri de stomac, dar şi la reducerea flatulenţei.
Ceai de ghimbir: Ghimbirul are proprietăţi antiinflamatorii şi antiemetice, care pot ajuta la reducerea inflamaţiei, precum şi la ameliorarea greţurilor şi a durerii de stomac.
Ceai de muşeţel: Muşeţelul are proprietăţi calmante şi antiinflamatorii, ceea ce poate ajuta la reducerea inflamaţiei şi la ameliorarea durerii de stomac şi a crampelelor, conform doc.ro.
Mişcare
30 de minute de curăţenie activă în casă
15 minute de dans intens după melodiile tale preferate
10 minute de sărituri cu coarda (dacă ştii că nu-ţi deranjezi vecinii)
20 de minute de yoga cu fereastra deschisă
20 minute de stepper sau bicicletă de interior
60 de minute de plimbare în parc sau la pădure, dacă ai în zona în care locuieşti.