Beneficiile ciorbei de miel. Iată ce spune medicul Mihail Pautov despre acest preparat culinar

Ultima actualizare:

Printre delicioasele preparatele culinare specifice sărbătorilor pascale se numără și ciorba de miel. Puțini știu că aceasta este o rețetă tradițională care are numeroase beneficii pentru sănătate: este bogată în proteine și în colagen. Iată ce spune Dr. Mihail Pautov, medic specialist în chirurgie generală, despre benecifiile ciorbei de miel.

Ciorba de miel este un preparat care aduce multe beneficii stării de sănătate / foto: Click!
Ciorba de miel este un preparat care aduce multe beneficii stării de sănătate / foto: Click!

Potrivit medicului specialist în chirurgie generală, Mihail Pautov, ciorba de miel este un preparat tradițional bogat în proteine și colagen.

„Ciorba de miel este practic o supă consistentă și gustoasă bogată în proteine și colagen. Consumul de colagen ajută la menținerea sănătății pielii, a părului și a articulațiilor. Acestea contribuie la elesticitatea și fermitatea pielii, previne apariția ridurilor și a semnelor de îmbătrânire.

Deci, colagenul ăsta, practic, ne poate ajuta să încetinim această îmbătrânire. Colagenul poate, de asemenea, ajuta la reducerea durerilor articulare și la îmbunătățirea funcției articulațiilor, în special la persoanele cu artrită sau persoane cu alte afecțiuni articulare.

Ciorba de miel conține, de asemenea, glicozaminoglicani, care sunt componente importante ale cartilajului și au proprietăți antiinflamatoare și analgezice. Și atenție! Acești glicozaminoglicani îi găsim și în suplimente, dar ceea ce obținem din preparatul făcut în casă din acel animal, din miel, este de 10 ori mai bun decât orice putem obține dintr-o pastilă.

De asemenea, acest preparat este bogat în vitaminele B, precum B6 sau B12, care sunt esențiale pentru menținerea sănătății sistemului nervos și a funcției congnitive. Oameni buni, vă urez «Poftă bună» la masa de Paște și un mâncat responsabil. Și eu sunt convins că dacă ne concentrăm la aceste beneficii ale acestor alimente, atunci aceste beneficii se potentează”, a transmis Dr. Mihail Pautov, pe pagina sa de Instagram.

Totodată, ciorba de miel este o sursă de proteină completă conţinând toţi aminoacizii esenţiali necesari unei diete echilibrate. Este o sursă importantă de fier (previne anemia), de acid folic, acizi grași și omega 3, minerale esențiale – zinc, fosfor, seleniu (pentru sănătatea oaselor), legume (sursă de vitamine, minerale și fibre) și borș (probiotic important, detoxifiant şi sursă de vitamine din grupul B).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
atena pixabay jpg
saptamana luminata
flori jpeg
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net