Alimente care îţi păcălesc foamea. Pofta de mâncare îți va fi tăiată instant
Alimentele bogate în nutrienţi ne dau energie şi saţietate, ceea ce înseamnă că mâncăm mai puţin, mai sănătos, ne păstrăm silueta şi avem o stare generală de bine. Dacă ţii cont de acest lucru, nu vei consuma mai multe gustări şi nici nu vei mânca peste măsură la ore nepotrivite.
Cartofii fierţi
Deşi consideraţi, în trecut, un inamic al siluetei, sunt, în realitate, extrem de sănătoşi, nutritivi şi săţioşi.
Cartofii sunt bogaţi în vitamine şi minerale şi au un conţinut ridicat de apă, carbohidraţi, care sunt completate de cantităţi medii de fibre şi proteine, toate acestea cu 0% grăsimi. Cartofii fierţi sunt foarte săţioşi, înregistrând un scor al indicelui de saţietate în valoare de 323.
Ouăle
Sursă bogată de vitamine, antioxidanţi, proteine şi aminoacizi, ouăle se clasează în topul celor mai săţioase alimente. În plus, antioxidanţii din gălbenuş contribuie la buna funcţionare a ochilor, iar aportul mare de proteine duce la creşterea şi menţinerea saţietăţii pe termen lung şi la scăderea consumului de calorii pentru aproximativ 36 de ore.
Supele
În mod surprinzător, pot fi mai săţioase decât unele alimente solide, deoarece sunt bogate în legume, care au un aport crescut de fibre şi carbohidraţi şi un scor de saţietate ridicat. Supele cremă sunt în topul alimentelor săţioase, având capacitatea de a menţine apetitul satisfăcut până la aproape 6 ore.
Iaurtul grecesc
Acesta are aproape de două ori mai multă proteină decât iaurtul clasic, ceea ce îi sporeşte şi scorul de saţietate.
În plus, aportul caloric este mediu spre scăzut, iar cultura de bacterii probiotice conţinute de iaurtul grecesc îmbunătăţesc digestia, ceea ce îl transformă într-o gustare ideală pentru persoanele care îşi doresc o siluetă armonioasă.
Ovăzul
Sub formă de fulgi de ovăz cu lapte sau terci, este o opţiune excelentă pentru micul dejun, care poate ţine foamea la distanţă pentru o perioadă de timp îndelungată.
Fulgii de ovăz sunt o sursă bogată de fibre solubile (responsabile pentru saţietate) şi au un aport caloric scăzut. Dacă nu este asezonat cu gemuri, sosuri dulci de fucte sau ciocolată, terciul poate păcăli senzaţia de foame.
Peştele
Peştele face parte din segmentul de cărnuri slabe şi este bogat în proteine şi acizi graşi omega-3 şi omega-6, care au beneficii multiple pentru organism, printre care şi creşterea saţietăţii. În plus, poate fi gătit în mai multe feluri propice unei diete alimentare (fiert, pe grătar sau la cuptor), ceea ce îl face un aliat în lupta împotriva kilogramelor în plus.
Merele
Aceste fructe au un scor ridicat pe indicele de saţietate în special dorită conţinutului ridicat de apă (85%), dar şi al fibrelor solubile, care încetinesc digestia şi menţin, astfel, senzaţia de saţietate pe termen lung.
Merele sunt, de asemenea, bogate în vitamine (A, C, B1, B2), au proprietăţi antioxidante şi sunt o alternativă de gustare sănătoasă foarte inspirată, scrie doc.ro.