Alimentele perfecte pentru o tiroidă sănătoasă. Sunt foarte ușor de introdus în dieta noastră

Ultima actualizare:

Dieta are o importanță crucială pentru starea noastră de sănătate, iar o mulțime de probleme de sănătate pot fi reglate dacă avem grijă la ce ne punem în farfurie. De exemplu, există unele alimente foarte bune pentru tiroida noastră!

Ouăle sunt printre alimentele recomandate / foto: Freepik
Ouăle sunt printre alimentele recomandate / foto: Freepik

Potrivit celor de la adevarul.ro, tiroida este responsabilă pentru producerea hormonilor care afectează mai toate organele din corpul nostru. Metabolismul, digestia, chiar și bătăile inimii, toate sunt afectate de către tiroidă!

Iar dacă vrem să ne asigurăm că aceasta va rămâne sănătoasă, putem să introducem în dieta noastră nuci din Brazilia! Acesta au un conținut ridicat de seleniu, un mineral cu proprietăți antioxidante, foarte important pentru sănătatea tiroidei. Algele marine sunt, de asemenea, extrem de utile pentru o tiroidă sănătoasă, datorită nivelului ridicat de iod pe care îl conțin. În țara noastră, putem găsi cu ușurință alge marine în rulourile de sushi.

De asemenea, ouăle și carnea de vită sunt recomandate pentru sănătatea tiroidei, datorită conținutului lor de vitamina B12. Iar un ultim aliment util pentru tiroidă este spanacul, sau, în general, verdețurile cu frunze.

Ce alimente trebuie să evităm pentru o tiroidă sănătoasă

După cum ne putem imagina, există și situația opusă, adică unele alimente care ne pot provoca probleme legate de tiroidă. Unul dintre acestea este soia, cât și diversele alimente pe bază de soia (precum laptele, ori brânza tofu). Se pare că acestea pot interfera cu medicamentele prescrise pentru diversele probleme de tiroidă, cum ar fi hipotiroidismul.

Cofeina este un alt produs care trebuie evitat, dacă nu dorim să avem probleme cu tiroida. Iar, pe lângă aceasta, alimentele care conțin zahăr adăugat ar trebui tăiate cât mai mult din dietă. „Există o legătură directă între diabet și tulburările tiroidiene”, scria în anul 2022 în „Diabetes & Metabolism Journal”, conform sursei.

Iar deși poate părea surprinzător, legume crucifere precum conopida, sau broccoli, nu trebuie consumate crude atunci când luăm tratamente pentru boala Hashimoto, a tiroidei. Acestea conțin goitrogeni, iar cel mai indicat este să fie gătite înainte de a fi consumate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net