Alimentele surprinzătoare care ne pot da somnul peste cap! Nu trebuie să le consumi înainte de culcare

Nu doar suspecții „obișnuiți” ne pot da peste cap somnul, cum ar fi cafeaua, sau băuturile energizante. Există și unele alimente banale, extrem de populare, care au un efect extrem de negativ asupra calității somnului.

Nu este indicat să mâncăm citrice înainte de culcare
Nu este indicat să mâncăm citrice înainte de culcare

Cu toții știm deja că ce mâncăm (sau bem) chiar înainte de culcare ne poate afecta somnul, fie într-un mod pozitiv, fie negativ. Însă, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, există și unele alimente la care nu ne-am aștepta să ne dea somnul peste cap!

Alimentele prăjite

Fie că vorbim despre cartofi, ori orice alt tip de aliment prăjit, nu ar trebui să ne mire dacă nu dormim bine, dacă mâncăm asemenea preparate înainte de culcare. Ele au un conținut ridicat de grăsimi, lucru ce le va face destul de dificile pentru tractul nostru digestiv.

Tacos

Deși un preparat extrem de delicios, el ne va da somnul peste cap din două motive: în primul rând, grăsimile ne vor face exact aceleași probleme precum alimentele prăjite. Iar condimentele vor agrava refluxul acid, lucru ce ne va face să resimțim dureri în piept.

Ardei iute roșu

Pentru cei dintre noi care preferăm mâncarea picantă, este foarte tentant să punem puțin ardei roșu cam în orice aliment pe care îl consumăm. Cu toate acestea, înainte de culcare nu este deloc indicat să consumăm ardei iuți!

Burgeri

Deja în acest punct probabil că vedem o temă recurentă în aceste alimente. Grăsimile, dar și condimentele, nu sunt deloc indicate pentru consum chiar înainte de culcare. Iar deși un burger poate fi tentat seara, după ce ajungem acasă de la serviciu, el va fi foarte greu de digerat de corpul nostru!

Citrice

Având în vedere că până acum am vorbit despre condimente și despre produse de tip fast-food, poate că mulți dintre noi vor fi surprinși să afle că citricele nu sunt indicate înainte de culcare! De la conținutul ridicat de fibre, cât și de vitamina C, citricele sunt foarte acide, lucru ce ne va declanșa refluxul gastric.

Bomboane

Glicemia crescută nu este deloc ceva ce ne dorim înainte de culcare. Bomboanele, sau, de altfel, orice alt tip de desert, ne va afecta puternic calitatea somnului. Există studii efectuate în anul 2022 care arată că o dietă bogată în zahăr este strâns legată de un somn de slabă calitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
injunghiat pixabay jpg
cel mai tanar pictor jpg
cirese jpg
jucarii jucarie adobestock jpg
craiova istock jpg
airbus a350 qatar airways
calculator-taxe-formular-anaf-fisc-impozit
shutterstock 1493322635 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net