Alimentul adorat de români care ne scurge energia din organism. Medic: „Îmi pare rău, dar ăsta este adevărul!”
Știți că există un aliment consumat zilnic de români, iar efectul său contravine celui al cafelei? Ei bine, acest aliment are capacitatea de a încetini activitatea creierului și de a ne lipsi de energie.
Profesorul doctor Vlad Ciurea a adus această informație în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, subliniind importanța de a evita, pe cât posibil, consumul acestui aliment.
„Pâinea, în cantități mici, poate fi benefică. Dar atunci când vine vorba de creier, aceasta are un efect de încetinire a activității mentale. Deoarece este bazată pe carbohidrați, iar amidonul, componenta principală a carbohidraților, contribuie la acest aspect. Îmi pare rău, dar acestea sunt realitățile”, a explicat reputatul neurochirurg.
Medicul nu mănânca cartofi prăjiți
De asemenea, medicul a dezvăluit că alimentul pe care a renunțat de mulți ani este cartoful prăjit.
„De vreo 10 ani, nu am mai consumat cartofi prăjiți. Deși îmi place gustul, am renunțat. Cartoful, în general, îl evit. Știu că acest carbohidrat nu este benefic pentru activitatea cerebrală", a adăugat medicul.
Referitor la cea mai bună carne pentru creier, dr. Vlad Ciurea a subliniat că cea provenită din pește este cea mai adecvată.
„În creier, sursa principală de proteine provine din pește. Peștii marini oferă o proteină care se potrivește organismului, împreună cu omega, care include două tipuri de colesterol. Unul dintre aceste tipuri este benefic, iar celălalt este mai puțin benefic. Acestea se potrivesc cu structura cerebrală și funcția sinaptică. Recomand somonul, peștii marini și cei sălbatici”, a explicat medicul.
El a subliniat că peștii statici, care trăiesc în fundul apei, nu sunt la fel de benefici pentru creier.
Totodată, a adăugat că carnea de curcan este o alternativă excelentă și sănătoasă pentru creier, fiind considerată una dintre cele mai reduse în calorii.
„Iar din carne, pentru că există și carne foarte bună pentru creier, se consideră că cea mai low calories, cea mai cu puține calorii, este carnea de curcan. Și este foarte bună! Toate aceste elemente sunt majore pentru funcționarea creierului”, a mai spus medicul.