Alimentul pe care ar trebui să îl consumăm zilnic la micul dejun. Specialiștii atrag atenția: „Este «Mercedesul» complet de macronutrienţi”
Dr. Adrian Cupcea susține că există un aliment pe care oamenii ar trebui să îl consume zilnic la micul dejun. Potrivit acestuia, produsul are o mulțime de beneficii pentru organism și este esențial pentru o dietă echilibrată și sănătoasă.
Untul de arahide, recomandat în fiecare zi la micul dejun
Specialistul explică faptul că untul de arahide reprezintă o sursă excelentă de proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați. Acesta conține 50% grăsimi, dintre care majoritatea sunt mononesaturate și polinesaturate.
De asemenea, untul de arahide conține 25% proteine și 20% carbohidrați, dar și 6 g de fibre la o porție de 100 de g. Cel mai important lucru este că odată consumat, untul de arahide asigură o sațietate de durată și ajută la funcționarea optimă a creierului și a organismului.
„Untul de arahide este «Mercedesul» complet de macronutrienţi”, scrie dr. Adrian Cupcea pe Facebook.
„E cea mai complexă combinaţie care poate ține de foame”
Specialistul spune că untul de arahide este mult mai sănătos decât cel obișnuit și este alegerea perfectă pentru cei care își doresc să aibă o inimă sănătoasă în permanență. În plus, produsul nu conține substanțe nesănătoase, fiind ideal pentru diete și alimentații echilibrate.
„E cea mai complexă combinaţie care poate ține de foame. În aceeaşi categorie se numără şi un alt tip de mic dejun care îmi place mie: pâine + ulei de măsline + parmezan + nuci. Iar dacă e bine dozat un astfel de mic dejun, el poate asigura energie şi saţietate pentru întreaga dimineaţă. Iar la dimineţi extrem de obositoare, cum am eu, energia cognitivă e extrem de importantă. Dar şi cea generală, obiectivă. Funcţia primordială a mâncatului e asigurarea de energie, asta cu siguranţă o ştim cu toţii dar o conştientizăm în diferite feluri.
Iar acest paragraf de fapt e scris pentru a sublinia un rol foarte frumos al nutriţiei: cel de a fi folosit ca instrument pentru ceva. În general lumea se gândeşte la nutriţie ca instrument de folosit pentru controlul greutăţii, dar ea de fapt e de folosit şi pentru asigurarea energiei mentale şi a stării fizice, pentru asigurarea energiei propriu-zise, a «chefului», a stării de bine”, se arată în postarea medicului, pe rețelele de socializare.
Pe lângă untul de arahide, Dr. Cupcea recomandă pentru micul dejun, pâine cu maia, dulceață de casă și o cafea cu lapte. Această masă oferă nutrienții necesari și asigură energie pe tot parcursul zilei.